12 mars 2019 edmonton oilers new york rangers speltips nhl stanley cup

Speltips inför New York Rangers – Anaheim Ducks 22/12: Tidig kvällsmatch

New York Rangers har tre raka förluster, men hoppas nu studsa tillbaka med en viktig vinst hemma mot Anaheim Ducks i NHL.

Annons:

Då är vi tillbaka med NHL-fokus och alldeles naturligt blir det kvällsmötet i Madison Square Garden som blir vårt huvudsakliga fokus. Där tar sig New York Rangers an Anaheim Ducks för lagens andra möte inom loppet av en dryg vecka.

New York Rangers står just nu på tre raka förluster och har därmed återgått till en svacka efter att säsongen så sakteliga såg ut att gå åt rätt håll igen. Det som däremot lugnar New York Rangers är att även bortalaget Anaheim Ducks är formsvaga. Man vann i för sig mot just New York Rangers, efter förlängning och på hemmaplan, men sedan dess har laget två raka förluster. Båda på bortaplan och båda med god marginal.

Precis som i förlustmatchen senast kommer hemmalaget New York Rangers att sakna backen Libor Hajek som är borta med en knäskada. Det ser just nu ut som att han ska kunna vara tillbaka tidigt i januari månad, men det återstår att se om så blir fallet. New York Rangers kan i övrigt formera sitt starkaste lag utan några andra avbräck.

En stor fördel för New York Rangers inför just det här specifika mötet är att motståndarlaget Anaheim Ducks har en uppsjö med spelare på sin skadelista. Ryan Kesler och Patrick Eaves är borta från resten av säsongen och har så varit sedan säsongsstarten. Därtill är Nick Ritchie, Derek Grant och Troy Terry alla långtidsskadade. Jacob Larsson kan också missa mötet, men i det fallet hoppas man att backen ska hinna bli helt kry från sin överkroppsskada.

Annons:

Revansch att utkräva

Det här blir alltså andra gången bara inom loppet av en dryg vecka som lagen gör upp mot varandra i NHL och det betyder att New York Rangers nu är fullt medvetna om vad det är som väntar i hemmamötet på söndagskvällen. Det är allt annat än en okänd motståndare som nu dyker upp.

Det är såklart en fördel för båda lagen, men det ger också oss en fingervisning om hur lagen står mot varandra. I det senaste mötet, med Anaheim Ducks som hemmalag, gick New York Rangers förlorande ur striden med uddamålet. En väldigt tempofattig match slutade med uddamålsvinst, 1-0, för hemmalaget.

Med andra ord har New York Rangers, som nu får spela på hemmaplan i returmötet, all anledning att försöka studsa tillbaka och överta det psykologiska övertaget. Om det är någonting man har med sig från det senaste mötet är det att man inte är ett sämre lag. Det är bevisligen två synnerligen jämna lag och klubbar som just nu gör upp.

Därför tror vi, på klassiskt NHL-manér, att det lag som förlorat i den första matchen nu reser sig i den andra matchen. Den typen av motreaktioner är vanliga i en grundserie som ofta känns obeskrivligt lång. Inte sällan får vi också se målmässiga motreaktioner, men där hittar vi inte riktigt samma spelvärde. Men för den som hellre spelar på målmarknaden tycker vi att ett överspel generellt sett är en bra idé här. Det påvisar inte minst de båda lagens senaste matcher, där defensiven inte är särskilt bra i något läger.

New York Rangers att vinna här spelas till 2,20 gånger krämen hos Unibet. Då är det under ordinarie tid som spelet gäller.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: New York Rangers vinner (ordinarie tid)
Odds:  2,20 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  18:30, söndag 22/12
TV:   
Stream:   

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Annons: