18 april 2019 toronto maple leafs boston bruins speltips rekar

Speltips inför New York Rangers – Toronto Maple Leafs 21/12: Klassikermöte

Toronto Maple Leafs gäller som favoriter i det klassiska möte med New York Rangers i NHL natten till lördagen svensk tid.

Annons:

Natten till lördag svensk tid är det åter dags för en handfull matcher från världens bästa hockeyliga, som vi som bekant hittar på andra sidan Atlanten på den nordamerikanska kontinenten.

Här tänker vi fokusera på ett klassiskt möte mellan New York Rangers och Toronto Maple Leafs – två lag som vi vet har starka följen i Sverige. Detta beror såklart på att många svenska spelare spelar och har spelat i lagen i historien. Det adderar alltid någonting extra.

Med det sagt är det ganska deppiga tider för New York Rangers, som nu bara har en vinst på sina fyra senaste matcher. Med det sagt har New York Rangers presterat bättre på slutet, men det New York Rangers som för ett par säsonger sedan tillhörde toppen i NHL känns ganska avlägset just nu. Det måste man faktiskt konstatera.

Samtidigt går Toronto Maple Leafs väsentligt bättre med fyra vinster på sina fem senaste matcher. Det gör att man nu klättrat en del i tabellen, förbi New York Rangers, för att försiktigt nosa på slutspelsplatser. Men för båda lagen, inte minst för Toronto Maple Leafs, har det här varit en stormig säsongsinledning som just nu inte ser ut att sluta med slutspel.

Annons:

Skadesituationen spelar inte in

Som bekant hade New York Rangers väsentliga problem med skador och andra typer av frånvaro på sina spelare under inledningen på säsongen. Det är en situation som nu har förbättrats avsevärt, varpå laget också kunnat prestera aningen bättre på slutet. Inför matchen mot Toronto Maple Leafs ser det bara ut att vara knäskadade Libor Hajek som inte spelar. Han lär vara borta ett par veckor till enligt den officiella rapporten.

Då ska sägas att det hos bortalaget finns betydligt värre tapp, men också fler i rent antal. Allra värst är det såklart med David Clarkson och Nathan Horton, två potentiellt betydande spelare som båda skadat sig så pass allvarligt att man inte kommer att spela mer under den här säsongen. Det rör sig om ryggskador för båda två – lätt åldrade – spelare.

Som om det inte vore nog där är Andreas Johnsson också borta, medan Trevor Moore är högst osäker till spel med en skada i sin ena axel. Det som nu väntar kan med andra ord bli en tuff period utan några av sina bästa spelare för Toronto Maple Leafs – kan man tro.

Men faktum är att formen pekar åt andra hållet. Trots att flera spelare varit borta i matcherna har man nu fyra vinster på sina fem senaste. Det är en trend som fortsätter att peka åt rätt håll och som gör att vi måste ta laget på allvar även den här natten.

Toronto Maple Leafs vinner (inklusive övertid) spelas till 1,58 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:
Odds:  (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  01:00, lördag 21/12
TV:   
Stream:   

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 
Annons: