2 februari 2019 washington capitals speltips nhl calgary flames

Speltips inför Washington Capitals – Calgary Flames 2/2: Målrik tillställning

Washington Capitals har haft en direkt svag inledning på året 2019 och behöver nu resa sig när ett formstark Calgary Flames gästar hemma i DC.

Annons:

Det är åter dags för NHL och som vanligt spelas det många matcher på den amerikanska fredagskvällen. Det innebär att nattsuddaren hemma i Sverige kan få se en hel drös med starka matcher natten till lördag svensk tid. Just den här gången tycker vi att det finns extra anledning att slänga ett par extra ögon på mötet mellan Washington Capitals och Calgary Flames.

Hemmalaget har efter en stark inledning på säsongen sett allt svagare ut och januari månad har varit en direkt undermålig period för laget. Det har bland annat att göra med tidigare skador, men allra främst bottnar det här i direkt svag defensivt arbete. Laget släpper med andra ord in alldeles för många mål. Washington Capitals är som bekant regerande mästare, men det är ingen som vi egentligen märker av så mycket just nu.

Samtidigt som hemmalaget står på sju (!) raka förluster i NHL hittar vi ett av ligans klart mest formstarka lag på andra sidan. Calgary Flames sprutar in mål just nu och har gjort minst tre mål i tolv raka matcher. Det är knappast en slump. Med åtta vinster på sina nio senaste har laget börjat klättra betänkligt i den totala NHL-tabellen dessutom.

Spel på målmarknaden

Efter att ha haft det tufft med skador ser det nu ljusare ut för Washington Capitals, men med det sagt kommer Alex Ovechkin (på bilden) inte till spel i den här matchen. Detta efter en avstängning som fortfarande inte är utagerad. Christian Djoos är också skadad. I övrigt formerar hemmalaget ett starkt lag.

Ett av ligans klart mest formstarka lag nu är som sagt Calgary Flames och anledningen till det är bland annat att matchtruppen har fått hållas intakt under längre tid. Laget gäckas inte längre av några större avbräck, varken till följd av skade- eller avstängningsproblematik. Då säger det sig själv att det blir enklare att nå resultat. Inför det här mötet är bara Michael Stone otillgänglig.

Det finns verkligen offensiv kraft att hämta i det här mötet och vår känsla är att det främst är den delen av spelet som kommer att hamna i fokus här. De tär två lag som inte sällan bjuder upp till dans och även fall hemmalagets form är svag bör deras offensiv kunna göra skada.

Över 5,5 mål spelas till 1,67 gånger insatsen hos Bwin.

Annons:
  Rygga spelet hos Bwin – Få upp till 250 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips:  Över 5,5 mål
Odds:  1,67 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bwin
Spelstopp:  01:00, lördag 2/2
TV:   
Stream:   

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen: