Speltips inför Brynäs – Djurgården 18/1: Tungt möte i Gävle

Simon Pålsson Publicerat: 16 January 2019

Det går inte att anmärka på den fredagsunderhållning som schemat nu erbjuder i SHL. Då får vi se Brynäs ta sig an Djurgården på hemmais.

Annons:

Det är sannerligen ingen rast och ingen ro i SHL för närvarande, med flera matcher i stort sett varje dag. Det gör att den som vill ägna kvällarna åt att kolla på ishockey kan ha båda sina händer ordentligt fulla. Det är också bra för oss som ständigt jagar spelvärde.

På fredagen spelas bland annat det heta tungviktsmöte mellan de klassiska klubbarna Brynäs IF och Djurgårdens IF, två lag som på olika sätt fått problem i ligaspelet på senare tid. Båda såg väldigt starka ut under säsongsinledningen men har så sakteliga tappat i slagkraft allt eftersom.

Än återstår ett par månaders grundserie innan det är dags för slutspelet. Det är egentligen först där som det gäller på allvar. Det är då det är skarpt läge. Av allt att döma kommer båda lagen nämligen att åtminstone ta sig dit. Väl där får vi se hur det artar sig för lagen.

Alltid täta matcher

Brynäs och Djurgården har såklart spelat mot varandra en hel drös med gånger under historien och inte minst nu senaste säsongerna. Då har vi fått vänja oss vid väldigt heta matcher mellan lagen där det fysiska spelet ofta har dominerat. Det kanske inte är den allra mest frejdiga, fartfyllda eller underhållande (då i termer av spelkvalité) ishockeyn alla gånger.

Men vad vi däremot brukar få se är täta matcher utan given favorit eller vinnare. Som neutrala åskådare är det såklart en härlig sporre när lagen är så pass jämna att matchen blir oviss. Det tenderar också att skruva upp intensiteten i lagens iver att vinna ytterligare.

Det här är också två lag med stark defensiv när den prickar rätt. Brynäs har också svårt med målskyttet för närvarande och även om Djurgården är ett målrikt lag (åt båda håll) tror vi på ett mer defensivt 08-lag här på bortaplan.

Under 5 mål (asian handicap) spelas till 1,70 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 500 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips:  Under 5 mål (asian handicap)
Odds:  1,70 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet
Spelstopp:  19:00, fredag 18/1
TV:   cmorelive logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen: