11 februari 2019 västervik björklöven speltips hockeyallsvenskan

Speltips inför IF Björklöven – Kristianstads IK 24/11: Klasskillnad deluxe

IF Björklöven kan inte gälla som någonting annat än starka favoriter hemma mot skånska Kristianstads IK på söndagen.

Annons:

Det går att säga om och om igen, men när vi klev in i den här säsongen i HockeyAllsvenskan kändes det som att det fanns ett stort tomrum att fylla efter att det tidigare säsonger alltid funnits givna favoriter. Inför den här säsongen var det som att inget lag gällde som ett givet topplag på förhand.

Men faktum är att den här säsongen, som såg ut att bli jämnare än någonsin, snarare har pekat åt ett helt annat håll. Det här har varit en höst i klasskillnadens tecken. Det har blivit en stor skiktning mellan toppen och botten på ett sällan skådat sätt.

Det är exempelvis över 20 poäng i skillnad mellan serieledarna och det lag som just nu har den sista platsen till kvalserien. Detta på tjugotalet omgångar. Med andra ord har man tagit i snitt ett poäng mer per omgång än det lag man kan få möta i kvalserien vad det lider. Det är ganska iögonfallande siffror faktiskt.

IF Björklöven har imponerat stort och ligger som ett av en handfull topplag allra längst upp, med en vansinnigt stark produktion av mål och också stark defensiv så här långt. Nu möter man ett Kristianstads IK som visserligen har överträffat förväntningarna, men som är ett av få lag som känns helt givna som ett mittenlag just nu. Det ska vara ganska stor skillnad i spets här.

Annons:

Björklöven fortsätter att ösa på

Som vi nämnt tidigare går det alltså inte att bli någonting annat än vansinnigt imponerad av den inledning på säsongen som IF Björklöven faktiskt har haft. Det är ett starkt poängtempo som man fortsatt att hålla konsekvent hela tiden och efter tjugotalet spelade omgångar ligger man alltså som serieledare.

Det mesta pekar i det här läget på att IF Björklöven ska fortsätta mala på i samma stil. Snarare finns det ingenting som pekar på att så inte skulle bli fallet.

I många speltips den här säsongen har vi varit inne på det imponerande i att IF Björklöven inte är så starkt beroende av ett antal enskilda spelare, utan att man faktiskt delat upp en stark mål- och poängproduktion på flera spelare. Det går att jämföra med några av toppkonkurrenterna som är väldigt beroende av enskilda spelare. Jonathan Johnson i Modo Hockey är väl det extrema exemplet med ett snitt på närmare två poäng per match hittills.

Jo, målvakten Joe Cannata ska såklart nämnas, med tanke på att han fortsätter att ösa på mellan stolparna och hålla ner siffrorna för sitt lag. Att ha en stabil sista utpost har visat sig väldigt nyttigt.

Här kan vi inte tänka oss någonting annat än att segertåget åker vidare till nästa perrong. Kristianstads IK ska inte ha någonting att säga till om, speciellt inte när man är tvungna att åka hela vägen upp till Umeå. En tuff resa.

IF Björklöven vinner (ordinarie tid) spelas till 1,48 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  IF Björklöven vinner (ordinarie tid)
Odds:  1,48 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  15:00, söndag 24/11
TV:   
Stream:   

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Annons:

Annons: