Speltips inför IK Oskarshamn – Färjestads BK 23/11: SHL-lördag

IK Oskarshamn står inför minst sagt tufft motstånd i lördagens SHL när topplaget Färjestads BK kommer på besök.

Annons:

Det går inte att klaga på den här underhållning som dukas upp den här lördagen, med flertalet heta matcher runt om i fotbollens Europa och sånär som på en full omgång i SHL. Det är perfekt för oss som älskar båda sporterna.

Ett möte som vi tänker fokusera lite extra på från SHL är det mellan nykomlingarna IK Oskarshamn och topplaget Färjestads BK, ett möte som ur ett spelperspektiv förtjänar lite mer omhändertagande. Här tycker vi oss nämligen ha hittat ett väldigt bra spel.

Det hela bottnar i det oerhörda favoritskap som Färjestads BK rättmätigen innehar inför matchen. När man möter IK Oskarshamn, speciellt i det här läget, kan man inte blunda för att det är klasskillnad.

Färjestads BK ligger visserligen inte mer än fyra i tabellen, men har bara tre poäng (en enda seger) upp till att ligga som serieledare. Det är en säsongsinledning som inte går att skoja bort. Samtidigt ligger IK Oskarshamn alltså sist i hela tabellen med hela -34 i målskillnad efter 19 spelade matcher.

Annons:

Färjestads BK är bättre på alla plan

Redan när IK Oskarshamn klev i den här säsongen var det många som menade på att steget upp till högstaligan i det svenska seriesystemet skulle vara för stort. Då pratades det om att det minsann skulle märkas att IK Oskarshamn som klubb och lag inte är redo för att ta steget upp.

Efter en stark inledning var det många som skruvade på sig, men nu kan man säga att experterna som påstod detta får allt mer rätt. IK Oskarshamn har det tufft och saknar bredden, erfarenheten och spetsen för att kunna hota på allvar. Men man samlar såklart på sig värdefull rutin just nu.

IK Oskarshamn går därmed inte att jämföra med det Färjestads BK som varit en självklar del av SHL så länge man kan minnas. Den här gången, eller rättare sagt den här säsongen, känns det som att man också har någonting extra bra på gång.

Färjestads BK vilar på en stark organisation med ett starkt lag, som den här säsongen har flera spelare som på ett individuellt plan imponerar betänkligt. Det är en förutsättning för att man ska kunna gå hela vägen – någonting som säkerligen är ett mål man har internt.

Marcus Nilsson har haft en vansinnigt stark inledning på säsongen med 22 poäng så här långt, medan Michael Lindqvist kan imponerat ännu mer med sina nio mål och totalt 20 poäng. Som läget är i skrivande stund är det här de två spelare som leder poängligan som etta och tvåa just nu. Det säger en hel del.

Här ska Färjestads BK bara vara det starkare laget. Färjestads BK vinner (ordinarie tid) spelas till 1,55 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Färjestads BK vinner (ordinarie tid)
Odds:  1,55 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  15:15, lördag 23/11
TV:   
Stream:   

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 
Annons:

Annons: