Speltips inför IK Oskarshamn – Frölunda 10/10: Klar bortavinst

Efter den sanslösa förlusten med 12-0 senast behöver IK Oskarshamn nu reparera sitt rykte hemma mot Frölunda i torsdagens SHL.

Annons:

SHL-torsdag står på schemat och som bekant innebär det här fullständig omgång på bästa sändningstid. Det innebär också att det gäller att laborera på bästa sätt med flera olika skärmar, för att därigenom säkerställa att man inte missar för mycket av den action som utspelar sig.

Ett möte som sticker ut på förhand är utan tvekan det mellan nykomlingen IK Oskarshamn och formstarka Frölunda. Det här är en match som många förmodligen kommer att kika lite extra på – av flera anledningar.

Men den stora elefanten i rummet är såklart den senaste omgången. Då förlorade IK Oskarshamn med osannolika 12-0 (!!!!!) mot Färjestad efter att ha släppt in åtta mål redan under den första halvan av matchen. Ett fullkomligt bisarrt resultat och ett bevis på att laget kanske har en del att vässa på vad gäller sin stabilitet. Nu står man plötsligt på fyra (!) raka förluster efter att ha öppnat SHL-säsongen med flera vinster och en topplacering.

Emil K Lagnelius på Twitter rapporterade dock om lite tröstande, lugnande fakta i målet strax efter den bisarra förlusten senast. 1987 förlorade Färjestad BK med hela 13-0 mot Djurgården i Elitserien. Samma säsong, fast på vårkanten året därpå, vann man trots detta SM-guld. Nu är kanske inte guld en rimlig målsättning för IK Oskarshamn, men det här indikerar trots allt att en enda match inte behöver vara någon större fara.

Annons:

Frölunda är ändå starkare

Frölunda då? Jo, på sitt klassiska manér ser laget på att tuffa på i toppen av SHL utan att egentligen imponera för mycket. Nu senast i Champions Hockey League smällde man till med sagolika 9-2 hemma mot Cardiff Devils och fick igång flera spelare som varit lite stela under inledningen på säsongen. Det kan visa sig viktigt.

I SHL hade göteborgarna en trend på fem raka vinster innan förlusten hemma mot Rögle BK i senaste omgången. Med all säkerhet gör det att man nu vill studsa tillbaka snarast för att inte tappa mark och inte tappa momentum. Frölunda har gjort det till en vana att vara drivande i serietoppen säsong efter säsong.

IK Oskarshamn i all ära, men det är inte här och nu som man ska klara sig. Nu lär man inte förlora med 12-0 igen, men vi tror nog att Frölunda vinner med hyfsat klar marginal.

Frölunda -1,5 spelas till 2,02 gånger krämen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Frölunda -1,5
Odds:  2,02 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp:  19:00, torsdag 10/10
TV:   
Stream:   

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 
Annons: