Speltips inför IK Oskarshamn – Rögle BK 17/12: Bra slagläge

Rögle BK har en gyllene chans att vinna ytterligare mark i sin slutspelsjakt borta mot IK Oskarshamn i SHL.

Annons:

Det är tisdag och det betyder full omgång i SHL. Den här gången sätter vi tänderna i två matcher som vi har hittat fina speltips inför – däribland mötet mellan IK Oskarshamn och Rögle BK.

Det räcker egentligen att slänga en snabb blick på tabellen för att inse var favoritskapet bör ligga inför den här matchen. IK Oskarshamn är med sina 20 inspelade poäng på 24 omgångar det sämsta laget i hela SHL så här långt.

Det finns en liten tröst i att man bara behöver två raka vinster för att plötsligt klättra upp i tabellen och rent av nå säker mark, men det finns många symptom som bör göra sjukdomsinsikten hos nykomlingarna tydlig. Att man har svindlande -42 i målskillnad redan nu är ett bevis på att man har en del att jobba på.

Rögle BK däremot ser betydligt starkare ut och har sånär dubbla antalet poäng än sina motståndare för dagen. Det i sig är väl ett bevis på skillnaden i klass mellan lagen som nu ska göra upp om tre viktiga poäng.

Annons:

Rögle BK imponerar fortfarande

Efter att man tappat lite i slagkraft är det en del som menar på att Rögle BK anno 2019/2020 inte är fullt så imponerande som vi vill hävda. Men det faktum att man fortfarande stabilt ligger på slutspelsplats och dessutom gör fina resultat gör att vi åtminstone tänker fortsätta att lyfta fram laget.

Daniel Zaar är en av spelarna som snarare lyft sig på slutet och med sina tio gjorda mål har han varit väldigt viktig framåt. Faktum är att Rögle BK har fyra spelare som har gjort fler mål än vad den bästa målskytten, Filiph Engsund, i IK Oskarshamn har lyckats göra hittills. Det där säger en del.

En stor anledning till att Rögle BK varit så pass framgångsrika rent poängmässigt är förmågan att vinna matcherna man ska vinna. I det ingår såklart matcherna mot de lite sämre lagen, lagen som hittas längre ner i tabellen.

Oavsett vad man vill säga om IK Oskarshamn och deras första säsong i SHL kan man inte påstå att det är ett lag som har tillhört någonting annat än bottenskiktet. Det kändes givet redan på förhand.

Rögle BK att vinna spelas till 1,72 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Rögle BK vinner (ordinarie tid)
Odds: 1,72 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  19:00, tisdag 17/12
TV:   [cmorelive5]
Stream:   

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 
Annons: