Speltips inför Leksand – Färjestad 19/12: Bortaläge

Färjestads BK nosar på serieledningen i SHL och hoppas nu ta ytterligare tre viktiga poäng borta mot Leksands IF.

Annons:

Efter att ha vunnit de två första inledande mötena den här säsongen med 5-1 respektive 6-4 är det nu dags för Färjestads BK att för första gången för den här hösten spela borta mot klassiska Leksands IF i SHL.

Det här blir en match där vi tidigt hittat en solklar favorit – där bortaplansnackdelen inte väger in så tungt som den kan göra annars. Det här är ett möte mellan två lag som i våra ögon ligger på en helt olik nivå.

Leksands IF vann visserligen två raka hemmamatcher förra veckan och såg då ut att långsamt vara på väg uppåt igen, men vinsterna kom med IK Oskarshamn och med uddamålet mot Rögle BK. Med all respekt är det en viss nivå upp till vad som nu väntar. Efter dessa två vinster har man för övrigt också två raka förluster – på bortaplan.

Färjestads BK å sin sida har fyra raka vinster och har gått som tåget från november månad och framåt. Nu nosar man på att gå upp i serieledning och vår gissning är att man också gör så inom kort.

Annons:

Enskilda prestationer styr laget framåt

Färjestads BK har under säsongen gjort det starkt som kollektiv, men man kan heller inte blunda för att det fortsatt är ett lag med synnerligen starka individuella spelare. Det märks inte minst i offensiven där ett par av namnen nu ligger i topp i mätbara resultat.

Allra mest imponerar förmodligen Marcus Nilsson, som har 25 poäng så här långt. Med det leder han poängligan i hela SHL. Men faktum är att Michel Lindqvist, trea i poängligan, också har imponerat med sina fantastiska elva gjorda mål. Det är för övrigt lika många som lagkamraten Victor Ejdsell och ett mer än nästa lagkamrat, Per Åslund.

Med så många individuellt starka spelare har man blivit närmast omöjliga att stoppa och det visar sig inte minst på resultaten. Det här är ett lag som i sina bästa stunder är för tunga i sin offensiv och som inte minst mot sämre lag är väldigt dominanta.

Därför spelar vi Färjestads BK att vinna under ordinarie tid till fina 1,80 gånger insatsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Färjestad vinner (ordinarie tid)
Odds:  1,80 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  19:00, torsdag 19/12
TV:    
Stream:    

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 
Annons: