Speltips inför Linköping – Luleå Hockey 30/11: Klar favorit

Det är formen som fäller avgörandet inför lördagens möte mellan Linköping och Luleå Hockey i SHL. Såklart har vi ett speltips inför den 30 november 2019.

Annons:

Det är åter dags för lördagsmatcher i SHL och den här veckan har man från officiellt ligahåll valt att duka upp en full omgång. Det som är så ljuvligt med lördagarna är att man också använder sig av två olika fasta nedsläppstider, varpå man alltså i princip kan följa hockey i toppklass från klockan 15 på eftermiddagen till 21 på kvällen. Det går att ha det tråkigare om helgerna.

Just den här helgen tänker vi fokusera på mötet mellan besvikelsen Linköpings HC och succélaget Luleå Hockey, som byggt vidare på sin fina fjolårssäsong och nu verkligen känns heta på allvar.

Det som gör just den här matchen – just den här gången – så intressant är att Luleå Hockey har hysteriskt bra form och bara radar upp vinster. Nu har man gått upp i delad serieledning med Frölunda.

Med tanke på att Frölunda spelar ett tufft möte med Färjestads BK parallellt med den här matchen – dessutom på bortaplan – finns det alla chanser för Luleå Hockey att gå upp i vad som kan kallas ensam majestät. Det kan man inte underskatta i termer av motivationsfaktor. Det kan verkligen spela roll inför just den matchen vi tänker fokusera på här.

Luleå Hockey är för bra

Som vi var inne tidigare i detta speltips är Linköpings HC utan tvekan det som får betecknas som hela säsongens besvikelse i SHL. Det går väl att argumentera för att det finns flera lag som kan höra in i den beskrivningen, men Linköpings HC hade ändå förväntningar på sig.

Nu står man på 21 inspelade poäng på lika många omgångar, med -20 i målskillnad och en allmänt negativ känsla i och kring klubben. Det här riskerar rent av att bli en säsong då man får slåss för sin överlevnad. En total missräkning.

Nu spelar man hemma mot ett Luleå Hockey som alltså kommit igång på allvar, men sin vana trogen har man inte ett spel som bygger på att offensiven är helt galen eller att enskilda individuella spelare står för trolleritrix i offensiv zon. Här är det en solid organisation och ett bra försvarsspel som hela tiden är grunden att utgå ifrån. Joel Lassinantti är mycket riktigt också seriens näst bästa målvakt vad gäller räddningsprocent. Det säger en del.

Luleå Hockey är favoriter att vinna den här matchen också och det känns som att man av bara farten tar ännu en seger. Det skulle i så fall bli den åttonde i ordningen.

Luleå Hockey vinner (ordinarie tid) spelas till 2,07 gånger krämen hos Betfair Sportbook.

Annons:

Rygga spelet hos Betfair Sportbook – Ta del av deras bonus här!

Annons:

Speltips:

Speltips: Luleå Hockey vinner (ordinarie tid)
Odds: 2,20
Bolag: Betfair
Spelstopp: 18:00, lördag 30/11
TV:
Stream:

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen: