Speltips inför Rögle BK – Växjö Lakers 19/12: Tätt möte

Rögle BK gäller som klar favorit i det som vi tror blir ett tufft möte med Växjö Lakers i SHL.

Annons:

Det är åter torsdag och den som har lärt känna SHL vet också att det innebär full omgång i det som är landets högsta, hetaste hockeyliga. Den här gången sätter vi våra tänder i tre matcher från omgången – i vilka vi har hittat fint spelvärde.

Ett av mötena spelas i Ängelholm där hemmalaget Rögle BK gäller som favoriter mot Växjö Lakers, det lite lätt forna storlaget. Eller är det forna längre? Efter en stark uppryckkning ser man nu lite hetare ut och har det inte fullt så ansträngt i bottenskiktet av tabellen.

Rögle BK har också varit starka, men presterar snarare jämnt under under hela hösten. Det är kanske just jämnheten som är den stora skillnaden just den här säsongen. Det är tydligt att laget har prickat rätt på många flera fronter.

Nu möter man ett Växjö Lakers som man för två månader sedan vann ganska bekvämt mot, 1-3, på bortaplan. Nu är det hemmaplan och december. Det borde inte göra chanserna för en hemmavinst mindre direkt.

Det ska sägas att Växjö Lakers nu klättrat upp på slutspelsplats efter att tidigare varit jumbo, men det finns ändå en väg kvar att vandra för att kännas lika stabila som tidigare. Nu gör man däremot fler mål framåt och därmed är man ett hetare lag som hotar mer.

Annons:

Flera spelare sticker ut

Att Rögle BK har fått på plats ett finare lagbygge inför den här säsongen var vi många som pekade på redan innan nedsläpp i premiäromgången, men att det skulle slå här väl ut på vissa fronter var det nog inte många som vågade hoppas på. Sportchefen och den tidigare spelaren Chris Abbott har sannerligen imponerat så här långt.

Christoffer Rifalk är en av spelarna vars prestationer inte har gått obemärkt förbi hittills. Han har tredje bäst räddningsprocent i hela ligan – trots att Rögle BK som bekant är ett offensivt lag som släpper till en del kontringar och tillträngda lägen. Dessutom ska man inte underminera den prestation som Kodie Curran, trea i poängligan, och Daniel Zaar, trea i skytteligan, har gjort.

Det är en av anledningarna till att vi håller Rögle BK som favoriter inför det här mötet, men samtidigt kan det mycket väl bli en öppen historia igen. Det är tydligt att Växjö Lakers sakta men säkert har vaknat till liv.

Över 5 mål (asian handicap) spelas till 1,98 gånger krämen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Över 5 mål (asian handicap)
Odds:  1,98 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  19:00, torsdag 19/12
TV:   [cmorelive5]
Stream:   

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 
Annons: