Speltips inför Växjö Lakers – Örebro Hockey 5/12: Svårbedömt möte

Alla ögon riktas mot målmarknaden inför det svårbedömda mötet mellan Växjö Lakers och Örebro Hockey i SHL den 5 december 2019.

Annons:

Det är åter torsdag och vid det här laget har vi lärt oss att det innebär matcher från SHL. Det dukas upp en full omgång den här torsdagskvällen och för vår del handlar det om ordentligt spelvärde som har hittats it vå matcher. Den ena matchen värd att nämna på förhand spelas alltså mellan Växjö Lakers och Örebro Hockey.

För någon säsong sedan vore det här ett möte med en solklar favorit och i ärlighetens namn vore det närmast chockartat om bortalaget åkte ner till Småland för att plocka en trepoängare. Men nu är det upp och ner i hockeyvärlden och Växjö Lakers har halkat längre ner i tabellen medan Örebro Hockey blivit ett topplag som imponerar fortsättningsvis.

Men dessa ytterligheter ska man säga var tydligare i inledningen av året och säsongen. Då var Växjö Lakers ordentligt illa ute i botten av tabellen och såg ut att vara på väg mot en riktigt risig säsong, som kunde sluta med negativt kvalspel, men nu ser det plötsligt lite mer lovande ut. Det är inte alls samma lag och samma kapacitet som för ett par säsonger sedan, men man har vaknat till liv.

Samma sak gäller egentligen för Örebro Hockey – men åt andra hållet. Efter en stark inledning på säsongen, då man rent av låg i toppen av tabellen, har man tappat ett par placeringar och ligger som fyra. Det är ändå en bra placering med tanke på förutsättningar och inte minst förväntningar. Det ska också sägas att man fortsatt ligger hela 19 (!) poäng före kvällens motståndare. Det säger en hel del.
Annons:

Örebro Hockey blir giftiga

Med ett Växjö Lakers som ser betydligt bättre ut än tidigare och ett Örebro Hockey som fortsatt är starka, inte minst i sin offensiv, har vi ganska höga förväntningar på underhållningsvärdet i den här matchen. Det mesta talar ändå för att det här ska bli någonting att minnas och någonting att faktiskt njuta av.

Örebro Hockey har också ett psykologiskt övertag av att man vann säsongens första möte, då på hemmaplan, med klara 4-1 efter en stark insats. Bevisligen vet man precis hur man ska såra Växjö Lakers, även om det här var i ett läge när motståndarna alltså var lite mer under isen än på isen. Så att säga.

Här har vi goda förhoppningar om att se mycket mål och en offensiv matchbild. Det mesta pekar nämligen åt det hållet.

Över 5 mål (asian handicap) spelas till fina 1,84 gånger insatsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Över 5 mål (asian handicap)
Odds:  1,84 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  19:00, torsdag 5/12
TV:   [cmorelive5]
Stream:   

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 
Annons: