Speltips inför Växjö Lakers – Rögle BK 12/10: Ombytta roller

Rögle BK har ingen vana vid att vara favoriter borta mot Växjö Lakers, men nu har man en gyllene chans att ta en seger i SHL.

Annons:

Lördagshockey på schemat och med tidigt nedsläpp ska vi se det klassiska mötet mellan svaga Växjö Lakers och formstarka Rögle BK. Här kan vi snacka om ombytta roller i ett möte där Växjö Lakers i många år varit favoriter, men nu inte nödvändigtvis ska hållas som det i den är matchen.

Att det är Rögle BK som har imponerat allra mest utifrån förväntningarna under den här säsongsinledningen råder det egentligen ingen tvekan om. Skåningarna toppar tabellen med vansinnigt starka 21 poäng på nio omgångar hittills. Dessutom visar målskillnaden på +11 att man har någonting fint på gång.

Det går att singla ut ett par spelare som har gjort e xtra starka insatser, där Dennis Everberg som leder skytteligan i hela SHL är ett givet namn att lyfta fram. Kodie Curran ligger delad trea i poängligan. Backen har varit sagolikt bra hittills. Sen kan man inte heller glömma målvakten Christoffer Rifalk som leder räddningsprocentens liga i SHL.

Annons:

Rögle BK har slagläge

Växjö Lakers har visserligen klättrat upp från jumboplatsen i tabellen, men i skrivande stund ligger man på negativ kvalplats och har långt upp till en slutspelsplats. Det är redan fem poäng upp till IK Oskarshamn – vilken läsning det är – någonting som sannerligen oroar.

En säsong i den här stilen har dock varit på gång ett längre tag för detta Växjö Lakers, som efter guldåret förrförra säsongen fick slakta truppen ordentligt. Det kan sägas väldigt mycket om hur man byggt om truppen, men att man inte har samma spets nu känns givet.

Sista omgångarna har det sett lite mer positivt ut och vi tänker oss ändå ett hemmalag som kan göra viss skada. Däremot kommer Rögle BK gå stenhårt för att göra ett målmässigt avtryck.

Över 4,5 mål spelas till 1,90 gånger såsen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Över 4,5 mål
Odds:  1,90 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp:  15:15, lördag 12/10
TV:   
Stream:   

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 
Annons: