2 maj 2019 finland tjeckien speltips hockey games

Speltips inför Finland – Schweiz 31/12: Skillnad i klass

Finland måste klä i rollen som favoriter inför matchen mot Schweiz, som avslutar gruppspelet i pågående JVM 2019.

Annons:

JVM-gruppspelet går nu in i sin sista fas innan det snart är dags för det som verkligen betyder någonting – det vill säga slutspelet. Det är då matcherna steppar upp vad gäller intensitet och det är då allting ska komma att avgöras.

Men det är alltid viktigt att skaffa sig en stark position tidigt i gruppspelet för att därigenom ha en enklare resa i slutspelet. Lagen kommer att seedas utifrån tabellposition i sin grupp och kommer således att få möta ett lättare motstånd från den andra gruppen vid en högre tabellposition. Det skall icke underskattas.

Finland har öppnat turneringen ganska bra, även fall förlusten mot Juniorkronorna i premiären förmodligen svider en del. Där var laget nära att bryta en lång svensk förlustfri trend i gruppspelssammanhang i JVM. Hur som helst har man därefter tagit två vinster, 7-1 och 8-1, mot gruppens svagare lag.

Schweiz då? Jo, man har tagit vinsterna man ska, men hade samtidigt det svårare mot Sverige och lär hamna i en liknande situation mot Finland. Den här upplagan av Schweiz är helt enkelt inte lika bra.

Annons:

Finland har fått upp ångan

Efter den första matchen mot Sverige var känslan att Finland hade en hel del kvar att jobba på och att man nog skulle kunna få svårt att upprepa samma succé som under förra säsongens JVM-turnering. Men efter två starka insatser på slutet vågar vi lita på att finnarna har vaknat.

15 gjorda mål i mötena mot Slovakien och Kazakstan är inte bara ett bevis på att offensiven har vaknat och finns där, utan ger också en bra skjuts rent mentalt inför fortsättningen. Det är viktigt att effektiviteten är på plats, inte minst inför mer tighta och viktiga matcher i kommande slutspel.

Därför tycker vi att Finland rimligen bör gälla som stora favoriter inför matchen mot Schweiz, ett lag som man så sent som förra året slog med hela 6-1 i semifinalen. Då hade Schweiz dagarna innan slagit ut Sverige med 2-0, men räckte alltså inte till mot ett formtoppat Finland.

Här tror vi att Finland återigen vinner med god marginal. Finland -2 (asian handicap) spelas till 1,60 gånger krämen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Finland -2 (asian handicap)
Odds:  1,60 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  19:00, tisdag 31/12
TV:    
Stream:    

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Annons:


Annons: