5 maj 2019 sverige finland

Speltips inför Schweiz – Sverige 28/12: Kan trenden fortsätta?

Sverige tar sig an Schweiz i den andra JVM-matchen 2019. Kan Juniorkronorna ta en ny vinst?

Annons:

Då är vi tillbaka med JVM-hockey och för svensk del handlar det återigen om att fokusera på Juniorkronorna. På 2010-talet har den här turneringen verkligen etsat sig fast som en klassiker för svenska tv-tittare, med matcher som spelas mellan jul- och nyårsledigheten när alla har många timmar att slå igen.

Hur som helst har den här turneringen också fått en stark status i Sverige tack vare våra starka resultat. Eller vad sägs om noll (!) förluster i gruppspelsfasen sedan 2006? Det är numera 49 (!) raka matcher utan förlust i JVM-gruppspelet för Juniorkronorna. Det är en svit som man är totalt överlägsna och ensamma med.

Sverige låg under och hade det tufft mot Finland i den första gruppspelsomgången, men kunde vända och vinna efter förlängning. Det var en generellt ganska stark insats sett över 60 minuter plus övertid. Det känns som att Sverige kan vara något stort på gång.

Schweiz då? Jo, man öppnade JVM med att slå Kazakstan med 5-3 efter en krampaktig insats. Man hade med sig 3-3 till den sista perioden och satte där in dödsstöten. Men det satt alltså ganska långt inne trots väldigt svagt motstånd.

Annons:

Sverige är snäppet bättre

Juniorkronorna vann visserligen med 3-2 mot Finland i den första matchen, men den bestående känslan är ändå att detta svenska landslag kanske inte riktigt är hela vägen framme än. Det finns en del kvar att jobba på för att få det här att bära hela vägen in i mål.

Men mot Schweiz ska Sverige gälla som klara favoriter och allt annat än en vinst vore direkt förvånande. Däremot kan vi komma ihåg att lagen spelade mot varandra i kvartsfinal så sent som förra säsongen. Då gick schweizarna segrande ur striden med 2-0 efter en riktigt dålig insats av Sverige.

Låt oss räkna med revansch från svensk sida, men kanske inte på samma övertygande vis som vi hade hoppats på. Här är känslan att vi åter står inför en tät historia. Det är ofta den typen av hockey som Sverige spelar.

Under 7 mål (asian handicap) spelas till 1,65 gånger krämen hos Unibet. Då får vi pengarna tillbaka vid exakt sju mål i matchen.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Under 7 mål (asian handicap)
Odds:  1,65 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  19:00, lördag 28/12
TV:   
Stream:   

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Annons:


Annons: