Topptipset Tips idag

Topptipset 17/10: Vårt system, speltips och analys av samtliga 13 matcher

              Annons:

Även på torsdagens Topptips är det främst sydamerikansk fotboll som gäller. Tre matcher från brasilianska Série A och två från Série B ska avhandlas. Därefter hoppar vi till fredagen där danska Superligaen, Superettan och en riktig ödesmatch från Allsvenskan ska analyseras. Häng med i jakten på åtta rätt!

Spelstopp: 23.59

  Gå till Svenska Spel & spela Topptipset!
Regler & villkor gäller.

Våra spelförslag:

1. Avaí – Internacional 2

Det är två formsvaga manskap som möts i Florianópolis. Avaí har bara en poäng på sina fem senaste och ligger nu näst sist i tabellen med nio poäng upp till säker mark. Det mesta tyder på att det blir nedflyttning. Truppen håller inte riktigt måttet. Internacional har faktiskt också fem raka utan vinst, men på pappret finns här betydligt starkare spelare som D’Alessandro och Paolo Guerrero. Gästerna har en del skador och dessutom backen Cuesta avstängd, men ska ändå gälla som klara favoriter. De har trots allt vunnit fem av de sex senaste inbördes. Tänkbar spik.

2. Santos – Ceará X

Kupongens största favorit hittas i delstaten Sao Paulo där staden Santos är belägen. Klubben som haft profiler som Pelé och Neymar är med i den absoluta toppstriden denna säsong. Med 48 pinnar ligger de trea inför veckans matcher. Nu har dock värdarna en del problem i truppen. Uribe och Marinho är avstängda samtidigt som flera viktiga pjäser varit iväg på landslagsuppdrag och lär vara något slitna. Ceará behöver all hjälp de kan få för de ligger i botten av tabellen och är ligans sämsta bortalag. Med ett vingklippt hemmalag ska de dock inte vara helt chanslösa. Ettan är troligast men då den streckas över 80 procent finns där inget värde. Plocka med samtliga tecken och jobba in bortaskrällen.

3. Fluminense – Atlético PR X

Fluminense har haft en problematisk säsong och ligger på den undre halvan av tabellen. Nu har dock klubben från Rio de Janeiro börjat visa form med elva poäng på de fem senaste omgångarna. Med intressanta spelare som Nene och Pedro kan värdarna mycket väl fortsätta på den linjen. Gästerna har stora skadeproblem och dessutom är Thiago Heleno avstängd. Trots det har de bara förlorat en av sina sju senaste tävlingsmatcher. Leo Cittadini har stått för fyra baljor på dessa kamper och är en kille att hålla ögonen på. Med en hårt streckad etta blir valet här att plocka med alla tecken där tvåan rensar fint.

4. Botafogo SP – Atlético GO X

Vi går vidare till Série B där Botafogo tar emot Atlético GO. Det finns två klubbar som heter Botafogo, ett gäng från Rio de Janeiro som är med på onsdagens Topptips och ett från delstaten Sao Paulo som vi kikar till här. Botafogo SP har stått för en fullt godkänd säsong och har bara tre poäng upp till uppflyttning. Truppläget är bra även om Lucas Mendes är avstängd. Atlético GO har fem pinnar fler och ligger alltså på uppflyttningsplats. Formen är dock ytterst tveksam med tre raka kryss. Dessutom är Jorginho avstängd. Väldigt svårtippad match där krysset är en utmärkt utgång. Ska det garderas åt något håll är det ettan som ritas dit med tanke på gästernas svaga form.

5. Cuiaba – Guarani 1

Två tabellgrannar tittas till härnäst. Det skiljer bara en poäng mellan lagen till Cuiabas favör och det är inte speciellt långt ner till nedflyttningsplatserna. Viktiga poäng på spel här således. Värdarna visar usel form med en pinne på de fem senaste och har dessutom Marino avstängd. På hemmagräs har de dock plockat poäng i nio av 13 matcher. Guarani är ett av de sämsta bortalagen i hela serien med raden 2-4-8. När värdet verkar finnas till vänster blir då ettan en given utgång. På större system är det dock inte fel att plocka med krysset.

6. AFC Eskilstuna – GIF Sundsvall 2

Nye tränaren Tony Gustavsson har verkligen fått fart på sitt GIF Sundsvall som nu plockat sju poäng på de tre senaste allsvenska omgångarna. Enda poängtappet kom i en otroligt svängig tillställning precis innan landslagsuppehållet. Då tappade Giffarna faktiskt en 3-0-ledning till 4-4. Formtoppen gör att det nu bara skiljer två poäng till Östersund över kvalstrecket. AFC Eskilstuna ligger sist i Allsvenskan och ska det finnas chans till att hänga kvar krävs det nog tre poäng här. På de nio senaste allsvenska omgångarna har AFC sju förluster och två kryss och då blir det tufft att stå emot ett Sundsvall på gång. Strecka från höger.

7. IK Frej – Halmstad 2

Det har varit samma visa kring IK Frej ett par år i rad nu. De ligger i botten av tabellen hela säsongen men klarar sig till slut kvar i Superettan efter en rejäl formtopp på hösten. Nu ser det ut som att historien ska upprepa sig. Värdarna från Täby har via tio poäng på de fem senaste omgångarna klättrat i tabellen och ligger nu på negativ kvalplats med fyra poäng upp till säker mark och tre pinnar ner till direktnedflyttning. Halmstad ligger i ingenmansland och det får sägas vara en rejäl missräkning för hallänningarna med tanke på att det i truppen finns spelare som Andreas Johansson, Peter Larsson, Mikael Boman och Joel Allansson. Formen är det dock inget fel på och med allt värde till höger är tvåan en okej spik.

8. Ålborg – Odense 2

Ålborg, med svenska Jacob Rinne i målet, har varit en besvikelse i inledningen av säsongen. Med 16 poäng ligger de inte bättre än nia i tabellen. Efter tre raka, klara, förluster blev det åtminstone en seger borta mot Hobro precis innan uppehållet. Nu väntar dock svårare motstånd. Odense har vunnit tre av sina fyra senaste i ligan där 1-0 borta mot Midtjylland sticker ut. Ramon Leeuwin är avstängd efter sitt röda kort senast men med formstarka spelare som Sander Svendsen, Bashkim Kadrii och Janus Drachmann ska de absolut inte känna sig slagna på förhand här. Ettan får stort förtroende, men det känns inte helt riktigt. Våga slopa favoritettan och spela X2.

 

Banken! – Internacional

Avaí är på väg ur Série A och är faktiskt seriens sämsta hemmalag. Mot ett skickligt Internacional med Paolo Guerrero i spetsen får de slå ur underläge. Stabil tvåa.

Skrällen! – Ceará

Santos har haft väldigt många spelare iväg på olika landslagsuppdrag och status kring dessa är oklar. Lägg till två avstängningar på det så känns inte 80 procent på ettan speciellt bra. Plocka med alla tecken och jobba in superskrällen.

36 rader
1. Avaí – Internacional 2
2. Santos – Ceará 1×2
3. Fluminense – Atlético PR 1×2
4. Botafogo SP – Atlético GO x
5. Cuiaba – Guarani 1
6. Eskilstuna – Sundsvall x2
7. IK Frej – Halmstad 2
8. Ålborg – Odense x2

144 rader
1. Avaí – Internacional 2
2. Santos – Ceará 1×2
3. Fluminense – Atlético PR 1×2
4. Botafogo SP – Atlético GO 1x
5. Cuiaba – Guarani 1x
6. Eskilstuna – Sundsvall x2
7. IK Frej – Halmstad 2
8. Ålborg – Odense x2

  Gå till Svenska Spel!
Regler & villkor gäller.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
 Ring Stödlinjen: 020-819100