Speltips Bayern Munchen Leverkusen

Speltips inför Bayern München – Borussia Dortmund 9/11: Den tyska klassikern…

Der Klassiker, Bayern München mot Borussia Dortmund, är ett av de mest klassiska, känslouppkallande och mest uppmärksammade av matcher i den tyska klubbfotbollen. Lördagens klassikermöte har all potential att bli en fantastisk batalj, som det så ofta förr blivit när klubbarna mött varandra.

Annons:

Sedan 2012/13 har München varit den stora fotbollsmetropolen i Tyskland, där Bayern prenumererat på serietitleln och spelat hem antal cupditon utöver det, men nu verkar det som att saker och ting håller på att förändras.

Serien är, inför den elfte omgången, vilken Köln samt Hoffenheim kickstartar under fredagskvällen, helt öppen. På den övre tabellhalvan är situationen så pass extrem att det mellan topplaceringen och niondeplatsen skiljer så få som fem poäng.

Bakom den oväntade serieledaren, Borussia M’gladbach, står Borussia Dortmund placerad och två hack ner Bayern München. Glappet dem emellan är på ynka pinnen, så det är en match som oavsett utfall kommer lämna avtryck i tabellen och som kan betyda skillnaden mellan tätkänning och att hamna en bra bit på efterkälken.

En bra dag på jobbet kan Bayern München fullständigt köra över vilket motstånd som helst – se exempelvis på 7-2-krossen borta av Tottenham i Champions League – men de har också fått stanna upp av en hel del farthinder.

Innan veckans CL-vinst över Olympiakos, utan att direkt imponera, med 2-0, fick de åka hem från Commerzbank-Arena och mötet mot Eintracht Frankfurt med svansen mellan benen – en förlust med siffrorna 1-5. Så, var står man och vartåt barkar det? Lite svårt att sia, redan nu.

Dortmund är knappast felfria eller utan svaga punkter, men står ändå förhållandevis starkt. En kritisk fullpottare löstes mot Inter, 3-2, i veckans CL och det var den tredje raka segern. Dessförinnan över Wolfsburg, 3-0, och Gladbach, 2-1.
Annons:

För stort favoritskap

Bayern München hemma på Allianz Arena är alltid favoriter. Nästintill alltid gigantiska sådana. Och det menar spelbolagen att de är även här. Det är svårt att köpa, att skillnaderna ska vara att betrakta som så stora.

Undertecknad bländas knappast av den tyska jätten och över vad de presterar. De har för all del vunnit ett par, tre av spelårets matcher med förkrossande siffror, men har svikit desto oftare. 1-5-förlusten mot Frankfurt för exakt en vecka sedan kan därutöver ha skapat en del hjärnspöken hos spelarna.

Avstängningen på Jerome Boateng försvagar mästarna, som också har Niklas Süle, Lukas Hernández samt Jann-Fiete Arp skadade, ytterligare.

Hos Dortmund är det nu aktuella att Marco Reus kan komma tillbaka i spel, vilket vore ett fantastiskt stort plus. Enda klara skadebeskedet är på Marcel Schmelzer och tveksamheter råder runt Jadon Sancho samt Marwin Hitz.

Gästerna kommer från tre raka vinster, alla i tuffa matcher, och även om dessa kommit på hemmaplan borde ett bra resultat vara nära till hands här. Formen är funnen. Och Bayern stapplar.

+1,0 mål (asian handicap) på Dortmund spelas till 2,05 x insatsen hos Bet365.

Annons:
  Rygga spelet hos Bet365!
Regler & villkor tillämpas. +18 år. Stodlinjen.se. Se hemsidan för fler detaljer.

Annons:

Speltips:

Speltips: Borussia Dortmund +1,0 mål (asian handicap)
Odds: 2,05 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365
Spelstopp: 18:30, lördag 9/11
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Annons: