20 januari 2020 handbolls-em speltips odds betting

Speltips inför Sverige – Montenegro 11/12: Bättre form nu

Sverige behöver vinna och ha marginalerna, turen och lite till på sin sida för att gå vidare i handbolls-VM. I sista gruppspelsmatchen väntar Montenegro.

Annons:

Det är nu dags att kliva in i den riktigt avgörande fasen av stundande handbolls-VM på japansk mark för damer. Det svenska landslaget har efter en trevande inledning på turneringen fått fart under sina skor och spelat en handboll som plötsligt gör att man faktiskt har en realistisk chans att ta sig vidare till semifinal.

Som bekant spelar man i handbollsmästerskapen med det något säregna systemet bestående av två olika gruppspelsfaser. I den första sållas agnarna från vetet och de bästa lagen tar sig vidare till den andra gruppspelsrundan. Till den tar man bara med sig poängen från matcherna mot lagen som också tagit sig dit. Det betyder att eventuella poängtapp mot lag som redan åkt ut inte spelar någon roll.

För svensk del hade man dock förlorat mot Ryssland i den sista omgången av det första gruppspelet, varpå man redan låg efter inför det andra gruppspelet.

Men som vi varit inne på i tidigare speltips från turneringen var det inte främst poängskörden som oroade, utan att man spelade en väldigt dålig handboll. Om vi ska tala klarspråk. Men nu måste vi samtidigt konstatera att Sverige fått ordning på det mesta.

28-28 mot Spanien i den första omgången i den andra gruppspelsfasen, den så kallade huvudrundan, var ett bevis på att Sverige är att räkna med. Därefter vann man med hela tolv bollar mot Rumänien i tisdagens match. Det ger viktig målskillnad inför det att gruppspelet nu ska tas i mål.

Annons:

Sverige behöver ha resultaten med sig

För att kunna gå vidare till semifinal som ett av två lag från gruppen krävs det nu att Sverige har lite marginalerna på sin sida inför den sista omgången. I den spelar Ryssland, som leder gruppen i stor stil och redan är klara för semifinal, mot Spanien. En vinst för ryssarna där ger Sverige, två poäng bakom spanjorerna, chansen att ta sig förbi i gruppens tabell.

Men då måste Sverige såklart samtidigt vinna sin match. Den spelas mot ett svårspelat Montenegro, som har gjort hyfsade matcher hittills. De spelar dessutom för en OS-plats.

Det man kan ta med sig är att Sverige i allmänhet och en viss Olivia Mellegård i synnerhet såg ruskigt fina ut mot Rumänien på tisdagen. Det gav en energiboost som kan bli nödvändig för att städa av Montenegro. Inte nog med att det är två poäng att ta in på Spanien, man behöver också ta in sex bollar. Att då vinna med minst fem bollar mot Montenegro gör att man säkert tar sig förbi om Spanien förlorar mot Ryssland.

Krångligt? En aning.

Men för vårt speltips är det väsentliga att Sverige är heta och på gång. Nu blir man svåra att stoppa!

Sverige vinner spelas självklart till 2,00 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Sverige vinner
Odds:  2,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  12:30, onsdag 11/12
TV:   
Stream:   

 

 

 

 

 

 
Annons: