9 augusti 2018 Felix Auger Aliassime Daniil Medvedev speltips Rogers Cup

Speltips inför Fabio Fognini – Janko Tipsarevic 17/10: Klasskillnad i Stockholm Open

Janko Tipsarevic har sina bästa dagar bakom sig, men frågan är om inte Fabio Fognini är bättre än någonsin den här säsongen?

Annons:

Intrum Stockholm Open har pågått under två hela dagar, men det är nu lite senare i veckan som det verkligen hettar till på allvar. Då kommer Mikael Ymer att kliva in i tävlingen mot Joao Sousa, medan den förstaseedade italienaren Fabio Fognini också tar sig in i huvudturneringen.

Fabio Fognini har haft en mycket stark säsong bakom sig och har nu avancerat till att vara nummer 12 på världsrankingen. Det ska sägas att han var nummer 9 för ett par månader sedan, men att nu ha etablerat sig så pass högt upp imponerar stort. Fabio Fognini har fina 10 titlar under sin aktiva karriär på ATP-touren.

I den här matchen väntar Janko Tipsarevic, en spelare som snarare har sina bästa dagar bakom sig. Den serbiske tennisspelaren är känd för sin ettrighet, men i takt med att åldern och skadorna blivit allt mer påtagliga har denna ettrighet också ebbat ut något. Nu är Janko Tipsarevic rankad som 251 i världen efter ett svagt år med stora fysiska problem. Märk väl att Janko Tipsarevic så sent som 2012 var rankad som nummer 8 i världen.

Annons:

Fabio Fognini – grusspelare av rang

Det är alltid lite vanskligt med sydeuropeiska tennisspelare. Dessa har en tendens att vara uppväxta med grus som standard och det gör att man trivs som allra bäst på det underlaget. Det här är precis läget för italienaren Fabio Fognini, som har en överlägsen vinstprocent när det är grusmatcher. Då vinner han 63,62% av sina matcher – räknat från år 2003.

Det går att jämföra med inomhus på hardcourt där han inte vinner mer än 44,3% av sina matcher historiskt sett. Med det sagt ska sägas att han de senaste säsongerna vunnit 6 av 10, 6 av 9 och 4 av 7 matcher på det underlaget. Så på ålderns höst har Fabio Fognini lärt sig att hantera fler underlag. Detta givetvis i takt med att han blivit en ännu bättre tennisspelare.

Med det här i åtanke känner vi oss trygga med att Fabio Fognini ska vara hetare mot Janko Tipsarevic. Det här är två spelare som varit på touren under nästan hela 2000-talet, men som aldrig spelat mot varandra i en ATP-tävling förutom en gång år 2009. Då vann Janko Tipsarevic efter att Fabio Fognini slängt in handduken.

Här tror vi att Fabio Fognini – om han nu inte har vaknat helt på fel sida – ska vinna kontrollerat. Det är ingen hemlighet att Fabio Fognini trivs på svensk mark.

Fabio Fognini -1,5 set spelas till 1,78 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Fabio Fognini -1,5 set
Odds:  1,78 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  Tidigast 11:00, onsdag 16/10
TV:    
Stream:    

 

 

 

 

Annons: