20 juli 2018 Henri Laaksonen Simone Bolelli speltips ATP Båstad

Speltips inför Jeremy Chardy – Nicolas Jarry 19/7: Tennisveckan i Båstad

Det är dags för den tredje omgången när tennisveckan i Båstad nu är framme vid ännu en speldag. Jeremy Chardy tar sig då an Nicolas Jarry den 19 juli.

Annons:

Efter ett par blåsiga första dagar vid stranden i Båstad är det nu dags för den lite mer intensiva delen av turneringen som nu pågår. Tredje omgången smyger igång på fredagen och därefter ska det spelas semifinaler och finaler i helgen. Det är intensiva dagar med tennis. Låt oss hoppas att vädergudarna är med arrangörerna.

För svensk del blev det stopp i den andra omgången för Mikael Ymer. Då ska ändå sägas att han gjorde en stark insats mot Nicolas Jarry, en svårspelad chilensk spelare som trivs bra på grus som underlag. Det är i för sig många sydamerikaner som gör det, men att då streta emot bra i båda seten är ett fall framåt för Mikael Ymer. Märk väl att Nicolas Jarry är rankad som nummer 64 i världen.

Nu är den 23-årige chilenaren vidare till den tredje omgången och nu blir det skarpt läge på allvar. En vinst här skulle göra att han åter får spela en ATP-semifinal och för sin egen utveckling vore det ett mycket fint steg i karriären.

Hur som helst väntar Jeremy Chardy i den tredje omgången och den rutinerade fransmannen blir en svår nöt att knäcka. Rent rankingmässigt är det faktiskt Nicolas Jarry som är favorit, men i våra ögon pekar en del saker på att Jeremy Chardy borde titulera sig favorit inför matchen.

Rutin slår ungdomlig entusiasm

Jeremy Chardy har tagit sig till den tredje omgången efter två starka vinster mot Christian Carin i raka set och sedan 2-1 mot en före detta toppspelare på rankingen, Pablo Carreno-Busta. Att lottas mot honom i första omgången var otur för Jeremy Chardy, men å andra sidan har han tagit sig vidare.

Nicolas Jarry slog ut Mikael Ymer och dessförinnan Henri Laaksonen. Nu må schweizaren ha spelat semifinal förra året, men det var snarare en lyckosam slump och formtopp än ett bevis på att han är en så bra spelare. På det hela taget måste sägas att chilenaren Nicolas Jarry haft en bekväm resa så här långt.

Spelbolagen ser det här mötet som vidöppet och det går att förstå. Men i våra ögon är ändå Jeremy Chardy favorit då han dels har 1-0 i inbördes möten mot Nicolas Jarry (hardcourtmöte i mars månad, 2-1 efter tiebreak i sista) men också visat lite bättre form. I vår värld.

Jeremy Chardy vinner spelas därför till fina 1,90 gånger såsen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Jeremy Chardy vinner
Odds:  1,90 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp:  Tidigast 11:00, fredag 19/7
TV:   
Stream: