4 september 2018 Juan Martin Del Potro John Isner speltips US Open

Speltips inför John Isner – Guillermo Garcia-Lopez 27/8: US Open är här

Det blir ett spel på hemmahoppet och en av publikfavoriterna inför mötet mellan John Isner och Guillermo Garcia-Lopez tisdagen den 27 augusti 2019 i US Open.

Annons:

Det är äntligen dags för US Open och i den första omgången riktar vi in oss på ett möte som i våra ögon sticker ut lite. Det är John Isner, ett av flera hemmahopp, som tar sig an spanjoren Guillermo Garcia-Lopez.

Guillermo Garcia-Lopez var tidigare under sin karriär uppe och nosade på den absoluta världstoppen med en toppnotering på 23 i världen. Sedan dess har Guillermo Garcia-Lopez blivit äldre, sämre och slöare. Det har gjort att han tappat i slagkraft. Nu är den 36-årige spanjoren Guillermo Garcia-Lopez rankad som 165 i hela världen efter att ha spelat allt mindre under det här året. Faktum är att han bara har 15 matcher på ATP-touren under 2019.

Det går absolut att argumentera för att John Isner också är på väg neråt i karriären. Den 208 centimeter långe amerikanen har haft vissa problem med skador under säsongen och spelat inte fullt så starkt som under sin fjolårssommar. Då var han helt outstanding och hetare än på länge. Då var han också uppe som åtta i världen. Nu är John Isner rankad som nummer 14, men har ändå en ATP-titel och totalt 23 vinster på 35 matcher under säsongen. Det är ett helt okej facit.
Annons:

US Open – första omgången

John Isner har spelat mot Guillermo Garcia-Lopez vid tre tillfällen tidigare under sin karriär. Det är ganska överraskande att två så rutinerade spelare – båda är en bra bit över 30 år gamla – bara stött på varandra vid tre tillfällen tidigare. De två senaste tillfällena har John Isner vunnit komfortabelt, men märk då väl att det senaste mötet spelades så tidigt som 2013. För att hitta gången då John Isner inte vann får vi skruva tillbaka tiden elva år. Då vann spanjoren med 2-1 i set efter att alla tre set gått hela vägen till tiebreak. Det sista slutade 11-9 till spanjoren den gången.

Men det här är inte särskilt relevant just nu. Visst, det går att läsa in lite av att matcherna ofta har haft långa set och att tiebreak varit ett gångbart inslag i matcherna. Å andra sidan är det sex år sedan det senaste mötet och spelarna har utvecklats, i det här fallet lite åt olika håll.

John Isner är i våra ögon en bättre spelade i dag och vore det inte för att han hunnit bli 34 år gammal skulle han ha ett par till riktigt fina år framför sig. Nu har han den här och möjligen nästa säsong på hög nivå, skulle vi tro. Nu spelar han åter på hemmaplan och där vill amerikaner gärna prestera. Det lär också passa honom med hardcourt igen.

John Isner -4.5 game spelas till 1,79 gånger såsen. Då det här är en femsetare bör han kunna lösa det.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  John Isner -4,5
Odds:  1,79 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp:  Tidigast 17:00, tisdag 27/8
TV: 
Stream: