Speltips IFK Göteborg AIK 2 juli 2020

Speltips AIK – Elfsborg 6/8: Svårbedömt i Allsvenskan

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Det är verkligen inte enkelt att veta vilket lag vi ska tro på inför den allsvenska matchen mellan AIK och IF Elfsborg torsdagen den 6 augusti 2020.

  Rygga vårt speltips hos coolbet!
Annons. Nya kunder hos Coolbet. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Vad ska man egentligen säga om den här inledningen på den allsvenska säsongen för AIK? Det har varit ett helt vansinnigt år för deras del, och nu är man inne i en process där allting ska försöka förvandlas till någonting positivt.

Inför året valde den sportsliga ledningen att tydligt annonsera den riktningsomläggning som skulle ske inom klubben, och då främst på fotbollssidan och sättet man ville spela fotboll på. Erfarna spelare, defensivt tänk och riskminimeringen skulle omvandlas till en mer sprudlande fotboll, fokus på offensiven och såklart många unga spelare.

Det har inte slutat särskilt väl.

Efter bara elva omgångar, alltså drygt en tredjedel av säsongen, valde den sportsliga ledningen att ge upp projektet med Rikard Norling. Man försöker vidhålla att planen på en omläggning av strategin är intakt, men med den tidigare assisterande tränaren Bartosz Grzelak vid rodret är det knappast självklart att så blir fallet.

I sin första match som ansvarig fick huvudtränaren bara med sig en poäng borta mot Kalmar FF i en match som lika gärna hade kunnat sluta med vinst för hemmalaget. Det var helt klart Nanne Bergstrands lag som var närmast att kora alla tre poäng.

Underspel hämtas

Samtidigt har IF Elfsborg äntligen fått en bra allsvensk inledning, och Jimmy Thelin ser ut att ha fått någon form av effekt på sina tankar, idéer och ambitioner som han haft sista säsongerna. Det som tidigare sett helt ofärdigt ut är nu allt mer av ett lag.

Men vad kan man förvänta sig inför den här matchen?

IF Elfsborg har två raka matcher utan vinst, båda kryss, och är hungriga på en vinst här. Men borta mot AIK, och nu ett mer defensivt präglat AIK, är det alltid svårt att göra mål. Som om det inte vore nog med det har IF Elfsborg erkänt svårt att få in bollen när det är gräs som underlag.

AIK har tre raka matcher utan gjort mål framåt och i ärlighetens namn talar väl inte jättemycket för att det ska bli mål här. 1-1 ligger nära till hands, men någon form av underspel känns gjutet i sten.

Under 2,5 mål spelas till 1,79 gånger såsen hos Coolbet.

Annons:
  Rygga spelet hos Coolbet – Få upp till 100 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,79
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 19:00, torsdag 6 augusti
TV: 
Stream: