Speltips AIK IFK Norrköping 17 juni 2020

Speltips AIK – IFK Norrköping 17/6: Tungviktsmatch med skrällvärde

De allsvenska premiärvinnarna tillika titelaspiranterna i AIK och IFK Norrköping drabbar samman i en förväntat tuff batalj under onsdagskvällen – och Spelbloggare.se har hittat ett smakrikt odds att dela med er läsare inför matchen.

  Rygga vårt speltips hos bet365!
Annons. Nya kunder hos bet365. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Premiärvinnare – utan att imponera

Ett smått missvisande resultat, men AIK höll tätt och vann deras premiär borta över Örebro SK. Starkt att vinna fastän spelet lämnade mer att önska och om marginalerna inte hade varit på deras sida hade det kunnat sluta helt annorlunda.

Hur som helst – skönt för AIK och Rikard Norling att omedelbart spela in tre pinnar, när spelåret ska vara ett årets skifte. En ny spelfilosofi, mer offensivt balanserat och med mer distinkt anfallsfotboll. Om det slår ut väl ska de förstås inte räknas bort ur diskussionen om Lennart Johanssons pokal. Konkurrensen är dock stenhård och det finns starkare titelkandidater än solnaiterna, eller hur?

Inte heller IFK Norrköping var direkt sprudlande i deras premiärmatch hemma mot Kalmar FF, där de vann med uddamålet efter Sead Haksabanovics fullträff redan efter fyra minuter och Christoffer Nymans 2-1-balja strax över tio minuter in i den andra halvleken.

Rättvis trea? Absolut. Dock inte helt ohotade. Stundtals hade ”Peking” det svårt att få ett hårdare grepp om händelserna ute på Östgötaporten och här kommer det sannolikt krävas en bättre prestation för ett bra utfall av matchen.

Skrällvärde

Matchen spelas alltså på Friends Arena och därmed naturgräs – det är en faktor som talar till AIK:s fördel.

Annars? Ganska mycket som faktiskt talar för IFK Norrköping och vi ser det här snarare som en femtio-femtio-historia än AIK som relativt klara favoriter. Det innebär att vi kan finna värde på bortaspelen.

AIK var sisådär under cupspelet och hamnade illa till mot ÖSK i den allsvenska premiären. Känslan är att det kan dröja innan den nya spelfilosofin sitter som en smäck och där känns IFK Norrköping mer klara och deras offensiva uppsättning kommer kunna hota solnaiterna djupt; Christoffer Nyman, Maic Sema och Sead Haksabanovic är alla klasspelare med god rörlighet.

Hos Bet365 får vi 1,80 gånger insatsen för IFK Norrköping +0,25 mål (asian handicap) – halv vinst på spelet vid kryss – och det tar vi utan att överhuvudtaget blinka.

Annons:
  Rygga spelet hos bet365 – Få upp till 1 250 kr spelkrediter i bonus!
Annons. Nya kunder hos bet365. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: IFK Norrköping +0,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,80
Bolag: Bet365
Spelstopp: 19:00, onsdag 17/6
TV: 
Stream: