Speltips IFK Göteborg AIK 2 juli 2020

Speltips AIK – Östersund 13/8: Bottenmöte

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Bottenmöte i Allsvenskan mellan AIK och Östersunds FK är vad som väntar torsdagen den 13 augusti 2020, och våra förväntningar är ganska svala.

  Rygga vårt speltips hos Bethard!
Annons. Nya kunder hos Bethard. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

När vi nu går in i den femtonde allsvenska omgången för säsongen står det klart att vi snart har spelat halva säsongen, och rimligen är det hög tid att börja använda matcherna som har spelats hittills som en slags indikator för hur det hela kommer att sluta.

Och då är det sannerligen deppig tabelläsning för AIK och Östersunds FK, två lag som underpresterat ordentligt under inledningen på säsongen. Men då på lite olika sätt ska man väl ta och förtydliga.

Sin vana trogen gick AIK in i säsongen med förhoppningar om toppstrid, och den stora ombyggnation som skulle ledas av Rikard Norling fick många att se med tillförsikt på säsongen. Men det där landade inte särskilt väl, och efter en horribel inledning på säsongen har huvudtränaren fått lämna. Ersättaren Bartosz Grezlak har inte heller fått någon vidare stuv på sitt lag. Det måste man väl ta och erkänna.

För som läget är nu fortsätter AIK att vara ett bottenlag, och nu har man tre raka matcher utan vinst sedan den nye chefstränaren tog över. Två av matcherna har dessutom slutat med ganska klara förluster och hade man inte haft turen på sin sida med ett domslut mot Kalmar FF kunde det ha varit tre raka förluster.

Östersunds FK då? Jo, många tippade laget som ett bottenlag inför säsongen och det är förväntningar som man dessvärre har infriat. Formen är dock lite bättre på slutet, och det är ett svårslaget lag vi har att göra med här. Det blev förlust hemma mot IF Elfsborg (med uddamålet, 0-1) senast men innan det hade Östersunds FK fem raka kryss. Det är alltså ett lag som har hittat en slags stabilitet nu.

Östersund förlorar inte

Det går väl egentligen inte att skylla för mycket på att skadorna varit ett problem under säsongsinledningen, men det ska sägas att AIK har saknat ett par potentiellt tunga pjäser under inledningen på säsongen. Det är också spelare som står utanför laget inför matchen hemma mot Östersunds FK. Det rör sig inte minst om Erick Otieno och Kolbeinn Sigthorsson, en anfallsstjärna från Island som vi knappt har fått se på allvar i den allsvenska fotbollen sedan han skrev på. Skadorna avlöser verkligen varandra i det fallet.

Vidare ska sägas att Paulos Abraham, Daniel Granli och Sebastian Larsson alla står som osäkra kort på förhand. Om AIK skulle till att sakna alla dessa spelare är det klart att det blir kännbart i en trupp som inte håller samma klass den här säsongen som vi har gjort oss vana vid.

Östersunds FK har nyckelspelaren Simon Kroon som ett lite osäkert kort på förhand, men i övrigt ska det inte finnas några större skador eller avstängningar att ta i beaktande. Det här går att formera ett starkt lag på och det kommer bortalaget att göra, även om det inte tillnärmelsevis är samma höjd i laget som för ett par säsonger sedan. Det ska man ha väldigt klart för sig.

X (oavgjort) spelas till 3,85 gånger smeten hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: X (oavgjort)
Odds: 3,85
Bolag: Bethard
Spelstopp: 19:00, torsdag 13 augusti
TV: 
Stream: