17 september 2018 Häcken Trelleborg

Speltips BK Häcken – IFK Göteborg 26/7: 031-derby

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Det är äntligen dags för derby igen på västkusten, och denna gång mellan Göteborgslagen i serien, BK Häcken och IFK Göteborg, den 26 juli 2020.

  Rygga vårt speltips hos bet365!
Annons. Nya kunder hos bet365. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Det är en riktig derbysöndag som väntar i den allsvenska fotbollen, med matcher av derbykaraktär både i huvudstaden och i Göteborg. Det gör att man sätter sig i tv-soffan med stora förväntningar den här söndagen. Det kan man inte ta och blunda för.

När andra klassiska klubbar som Örgryte IS och GAIS inte längre spelar allsvenskt, och inte ser ut att göra det på ett par säsonger till med tanke på hur man harvar omkring i Superettan, har det enda derbyt i Göteborg på senare år varit det mellan BK Häcken och IFK Göteborg.

När IFK Göteborg, som historiskt är det stora laget med störst meriter, har gått tungt på slutet har i stället laget från Hisingen tagit över tronen. Men den här säsongen står det åter och väger, någonting som gör att derbymatcherna får lite mer karaktären av att vara just derbyn.

På senare år har det också varit väldigt jämnt, och lagen kan vinna eller förlora lite hur som helst. BK Häcken har dock en stor fördel när man spelar på hemmaplan, då det är plastgräs som gäller på Bravida Arena. Det är uppenbart att det passar deras sätt att spela bättre.

Sviktande form i bortalaget

IFK Göteborg stod faktiskt för en riktigt bra insats hemma mot Falkenbergs FF i den senaste omgången, men lyckades på något otroligt sätt ändå tappa poäng i en match där man rimligen borde ha gjort minst fem mål. Om inte det också är lite väl lågt räknat.

Man radade upp chanser, men släppte in en sen kvittering precis som mot Helsingborgs IF för någon vecka sedan. Det gör att laget nu har fyra raka matcher utan vinst och att det nu knorras lite från supporterhåll. Är det här verkligen ett lag som räcker?

Men då ska man ha med sig att Robin Söder är skadad och med ingen renodlad anfallare i truppen – lite väl hårdraget men ändå – har man tappat i kraft längst fram. Christian Kouakou är på väg in i laget, men kommer inte kunna spela det här mötet. Han är inte spelklar än. IK Brages stjärnanfallare kommer med goda vitsord och fina målstats från Superettan.

Vad man ska ha med sig också är att BK Häcken radat upp vinster på hemmaplan, och nu har raden 4-0, 6-0 och 3-0 i sina tre senaste matcher på hemmaplan. Då mot tunga klubbar som Hammarby, IF Elfsborg och nu senast AIK då man alltså vann med fyra bollar. Det känns som att man har något på gång igen.

Det ska sägas att anfallaren Alexander Söderlund missar matchen och det är ett tapp, men man har många bra ersättare i truppen. Däremot kan det vara det som gör att matchen blir lite jämnare.

Under 2,5 mål spelas till 2,00 gånger såsen hos Bet365.

Annons:
  Rygga spelet hos bet365 – Få upp till 1 250 i spelkrediter!
Annons. Nya kunder hos Bet365. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan..

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 2,00
Bolag: Bet365
Spelstopp: 14:30, söndag 26 juli 2020
TV: 
Stream: