Speltips Djurgården Kalmar 28 juni 2020

Speltips Djurgården – IFK Göteborg 22/8: Ångestmöte

IFK Göteborg är i desperat behov av poäng, och Djurgården vill haka på i toppen av Allsvenskan. Vi rekar med odds den 22 augusti 2020.

Annons:

Nu är mer än den halva allsvenska säsongen spelad, och det ställer helt andra krav på lagen när vi nu går in i hösten. Efter ett intensivt spelschema under säsongens första halva ska det nu till ett lite mer luftigt schema, som ändrar förutsättningarna något.

Det är uppenbart att det finns ett par lag som har haft svårt att hantera det täta spelschemat, och IFK Göteborg är en av flera storklubbar som har underpresterat. Nu tog man visserligen ett cupguld, men annars har 2020 varit mardrömslikt så här långt.

IFK Göteborg finns med i bottenstriden efter 16 spelade omgångar, och kan snart ligga som jumbo om det vill sig illa med lagen runt omkring. Men det är samtidigt tätt i den allsvenska tabellen, där det saknas riktiga bottennapp och räddningsplankor. Tidigare säsonger har alltid ett eller flera lag legat långt efter, men nu är halva serien i princip inblandad i bottenstriden. Det kan bli räddningen för ett lag som IFK Göteborg, även om det också innebär försvårande omständigheter.

Med det sagt är det lite positiva tongångar i IFK Göteborg nu, efter att Pontus Wernblom blivit klar för klubben. Han har kritat på ett avtal över säsongen 2021, och kommer att ansluta så snart han kan. Redan nu är mittfältaren på plats i Göteborg.

Som bekant tränar även Sebastian Eriksson med IFK Göteborg, men i det fallet återstår att se om det blir ett avtal. Hur som helst kan vi enkelt konstatera att det är ett ruggigt lag som IFK Göteborg ställer på banan om alla är skadefria nu.

Det saknas i för sig en anfallare, och det ser inte ut att bli någon hemkomst för Marcus Berg. Det vore dock precis vad man behöver nu när Robin Söder är skadad.

Hur mår Djurgården?

En viktig fråga just inför den här matchen är hur de regerande svenska mästarna Djurgården mår nu, efter att ha åkt ur kvalet till Champions League direkt i den första kvalrundan och detta utan att ens ge sig själva chansen att vinna kvalmatchen nere i Ungern. Det var en direkt svag insats av djurgårdarna, som riskerar att komma hem med ett något stukat självförtroende.

Det som är positivt är att såväl Nicklas Bärkroth som Edward Chiliufya kan spela matcher nu igen, och den energiboosten kan behövas i det här laget. Å andra sidan spelar man nu Europa League-kval inom kort, så kanske är tankarna på det.

Efter en svagare inledning på Allsvenskan har Djurgården fått upp ångan, men behöver tre poäng här för att haka på i toppen. Då kan man fortsatt drömma om guld, men annars är frågan om det inte blir lite väl avlägset med sådana drömmar, och avståndet upp till Malmö FF kanske helt enkelt inte går att ta igen då.

Här tror vi på en tät historia med mycket kamp.

Under 2,5 mål spelas till 1,88 gånger såsen hos Coolbet.

Annons:
  Rygga spelet hos Coolbet – Få upp till 100 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,88
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 15:00, lördag 22 augusti
TV: 
Stream: