29 september 2019 Elfsborg AIK Speltips

Speltips Elfsborg – Falkenberg 13/8: Ny trepoängare?

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

IF Elfsborg går som tåget i toppen av Allsvenskan och gästas nu av Falkenbergs FF. Vi rekar med odds, speltips och skadeläge inför den 13 augusti 2020.

  Rygga vårt speltips hos Coolbet!
Annons. Nya kunder hos Coolbet. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Det finns faktiskt en hel del som pekar på att Falkenbergs FF är ett bättre lag den här säsongen, men trots det har man inte fått den poängmässiga inledning på säsongen som man hade önskat. När snart halva säsongen är spelad ligger laget på nedflyttningsplats med tolv poäng på 14 omgångar.

Efter matchen borta mot IF Elfsborg på torsdagskvällen är halva säsongen spelad, och då kan den första halvan av Allsvenskan fungera som utgångspunkt i analysen av vad som komma skall. Falkenbergs FF är och förblir ett lag som hör hemma i den allsvenska botten, men det finns också tendenser som säger att man inte behöver slåss för sitt liv hela vägen in i mål. Men å andra sidan är det två lag som måste ramla ur, och ett tredje lag som måste kvala.

Nu gäller det bara att få bättre utdelning på många gånger bra prestationer, och det är vad Hans Eklund har i förhoppningsväg inför matchen borta mot IF Elfsborg. Det här är en tuff motståndare, men kom då ihåg att Falkenbergs FF vann det ena mötet med IF Elfsborg förra säsongen. Det var dock på hemmaplan. På Borås Arena föll man igenom med hela 0-4.

IF Elfsborg då? Jo, laget ligger just nu tvåa, stadiga fyra poäng bakom Malmö FF. Det ser ut som att man äntligen fått utväxling på sina idéer den här säsongen, kryddat med en offensiv där Rasmus Alm och Jesper Karlsson prickat formen.

Senast vann IF Elfsborg borta mot Östersunds FK, och dessförinnan borta mot AIK. I båda matcherna var det uddamålet som avgjorde. Det känns som att det här är ett lag för toppen, men kanske inte hela vägen hem. Det känns också som att det snart straffar sig att laget är bättre, men inte så jättemycket bättre, än sina motståndare i matcherna.

Falkenberg trivs inte på plast

IF Elfsborg är inte det lag som är allra öppnast eller tydligast med sina skador, och kanske har det lite att göra med bevakningen av laget som inte riktigt är på hög, nationell nivå alltid. Vad vi vet inför den här matchen är att Alexander Bernhardsson är borta med skada och det lär han vara ett bra tag till. I övrigt ska man inte sakna någon spelare och det gör att Jimmy Thelin åter kan formera ett lag med sina bästa spelare på banan.

Då ska sägas att man i Falkenbergs FF hra en klart värre situation med skadorna, även om det spelare för spelare är individer som man egentligen inte saknar när man ska formera sitt starkaste lag. Tycker jag. Mahmut Özen, Tim Erlandsson och Kwame Kizito kommer inte att spela den här matchen borta mot IF Elfsborg. Förhoppningen finns att Nsima Peter åter ska vara redo för att vara med i truppen, men det återstår att se.

Edi Sylisufaj har i mitt tycke varit en fantastisk spelare under inledningen på säsongen, men har vilats en del på slutet och frågan är vad status är där. Han har dock använts, och hoppade bland annat in mot Malmö FF senast, så han är spelklar. Det är en spelare som på egen hand kan skapa mål och målchanser.

Hur som helst tror vi att det här blir en tuff match för Falkenbergs FF, just eftersom IF Elfsborg varit så tunga på slutet.

Under 3,5 mål spelas till 1,59 gånger smeten hos Coolbet.

Annons:
  Rygga spelet hos Coolbet – Få upp till 100 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 3,5 mål
Odds: 1,59
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 19:00, torsdag 13 augusti
TV: 
Stream: