25 februari 2019 öster malmö ff speltips svenska cupen

Speltips Elfsborg – Malmö FF 5/7: Måstematch igen

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Jon Dahl Tomasson har fått en trevande inledning på säsongen, men måste nu vinna borta mot IF Elfsborg i Allsvenskan den 5 juli 2020.

  Rygga vårt speltips hos Unibet!
Annons. Nya kunder hos Unibet. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Det går redan nu efter fem omgångar av den allsvenska säsongen att se hur vissa delar av tabellen sätter sig, och för ett par lag är det som nu väntar en viktig period för att avgöra om det blir toppstrid eller mittenstrid.

Malmö FF gick in i säsongen som stora guldfavoriter och bör rimligen tillhöra lagen som hela tiden ligger till i toppen. Efter fem spelade matcher är man obesegrade, men har samtidigt bara två vinster. Det är inget vidare facit med tanke på den osannolikt starka trupp som man har att tillgå.

Nu senast tog man en knapp vinst hemma mot Djurgården och studsade därmed upp som tvåa i tabellen, och för att inte tappa mark mot IFK Norrköping gäller det att köra vidare på samma spår. Det är nämligen just det laget som MFF sedan möter i nästa omgång. Då gäller det att försöka studsa tillbaka till vinstspåret igen och därigenom ta sig förbi laget i tabellen.

Men först gäller vinst mot IF Elfsborg för att lägga grunden inför mötet mot Peking. Här kommer MFF att gälla som favoriter, och konstigt vore kanske annars. Man har fina minnen från Borås Arena, men den här gången utan ett supporterfölje i tusentals som brukar vara standard på den arenan.

Märk väl att Ola Toivonen troligen inte spelar den här matchen heller. Här skyndar man långsamt. Nu är det plast som gäller, varpå det också kan roteras något i laget. Rimligen finns det spelare som passar bättre än andra på det här underlaget.

IF Elfsborg är svårslagna

Redan i premiären signalerade detta IF Elfsborg att man är att räkna med efter vinsten mot IFK Göteborg. Nu gäller det att försöka bygga vidare på trenden – och poängen mot IFK Norrköping senast bevisar att man är på gång.

Men det är fortsatt inte ett lag som kommer att kunna slåss om ett SM-guld. Det är vår fasta övertygelse. Om stjärnorna står rätt på himmelen kan det dock vara ett lag som är med och fightas om Europaplatserna.

Förra året vann Malmö FF med 3-0 på Borås Arena och totalt sett har Jimmy Thelin förlorat samtliga matcher mot MFF som tränare för IF Elfsborg. Det är knappast en slump att så är fallet.

Simon Strand få gult kort spelas till 2,60 gånger såsen hos Unibet. Det är en spelare som fick massvis med gula förra året, och som är het på gröten mot bättre lag. Här kommer han att få fightas ordentligt på vänsterkanten och då ligger ostskivan nära till hands.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 100 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Simon Strand gult kort
Odds: 2,60
Bolag: Unibet
Spelstopp: 14:30, söndag 5 juli
TV: 
Stream: