29 september 2019 Elfsborg AIK Speltips

Speltips Elfsborg – Östersund 23/8: Formstarka lag

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Självförtroendet lyser om Elfsborg just nu men även Östersund ser ut att vara på rätt väg. Elfsborg är just nu det målgladaste laget i serien vilket ger anledning att tro på mål i båda riktningar i det här mötet.

  Rygga vårt speltips hos Coolbet!
Annons. Nya kunder hos Coolbet. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Elfsborg hade ledningen två gånger om i bortamötet mot Hammarby senast men tappade övertaget båda gångerna och matchen slutade rättvisande 2-2. Framförallt var det en tempostark och underhållande match mellan två skickliga lag som båda skapade mängder av bra målchanser.

Boråsarna har därmed fortfarande bara förlorat en match den här säsongen och fotbollen de står för är både underhållande och effektiv. Spelare som Jesper Karlsson, Simon Olsson och Joseph Okumu lyser av självförtroende och lyckas med det mesta just nu.

Det är en imponerande bedrift av Jimmy Thelin att kunna prestera på den nivån man gör med tanke på att bredden på truppen inte är av samma dignitet som de övriga topplagen. Men så länge man kan mönstra nästan samma elva i varje match lär det fortsätta rulla på.

Östersund lär dock inte bli någon enkel motståndare då man börjar få bitarna på plats efter en sämre inledning på säsongen. Man har vunnit de två senaste matcherna mot Kalmar (2-0) och AIK (1-0) utan att släppa in något mål och därtill har man endast förlorat en match av de åtta senaste – men den förlust kom mot just Elfsborg.

Elfsborgs målsnitt är anmärkningsvärt

Östersund tog emot Elfsborg för två omgångar sedan och det blev en jämn tillställning som bortalaget till slut vann med 1-0.

En stor del i Elfsborgs framgångskoncept är, förutom kontinuiteten, deras kontringsspel med hypersnabba Jesper Karlsson och Rasmus Alm som flankerar en rörlig target-center i Per Frick.

När man ställts mot mer defensivt präglat motstånd där man tvingats föra spelet har man inte varit lika framgångsrika. Senast mot Östersund räckte det ändå till tre poäng men det här mötet lär sannolikt bli en svår match för favoriterna Elfsborg.

En hemmaseger står i cirka 1.50 gånger pengarna och i den bemärkelsen tycker jag att Östersund är lite underskattade i den här matchen. Defensivt har de varit stabila hela säsongen och i de två senaste matcherna har man även visat prov på sina offensiva kvaliteter.

Med målskillnaden 29-22 är Elfsborg ett av de målgladaste lagen i serien och på de 7 senaste matcherna har det totalt gjorts 31 mål i Elfsborgs matcher, vilket ger ett snitt på cirka 4.5 mål per match.

Östersund har varit betydligt mer målsnåla men de är helt klart på gång och jag anser att det finns stor anledning att tro att båda lagen kommer göra mål i den här matchen.

Annons:
  Rygga spelet hos Coolbet – Få upp till 100 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: BLGM – Ja
Odds: 1,77
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 14:30, söndag 23 augusti
TV: 
Stream: