Speltips Elfsborg Degerfors

Speltips Falkenberg – Elfsborg 7/11: Ångestmöte

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

IF Elfsborg håller på att toppa sin Europaplats och Falkenbergs FF jagar nytt allsvenskt kontrakt. Nu möts lagen i Allsvenskan den 7 november 2020.

  Rygga vårt speltips hos comeon!
Annons. Nya kunder hos ComeOn. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Det har varit en synnerligen speciell säsong och upplaga av Allsvenskan, som efter 26 spelade omgångar äntligen har en tabell som inte haltar och som går att avläsa inför det som ska vara avgörandet på hela året.

Säsongen startades som bekant försenat, faktiskt först i mitten av juni, och efter att ha komprimerat hela spelschemat är vi nu i fas och har fyra omgångar kvar att spela. Det innebär också att säsongen pågår hela vägen in i december månad just det här året.

Det lär dock inte spela så stor roll, även om gräsplanerna runt om i landet såklart blir lite lidande av väderförutsättningarna som november månad i Sverige bjuder på. Nu är det tack och lov inte ett så kallt år att exempelvis Falcon Alkoholfri Arena har blivit undermålig att spela på.

Falkenbergs FF har faktiskt två raka vinster på sin hemmaplan och var även på väg att göra ett bra resultat mot Hammarby i matchen innan. Nu senast slog man topplaget Djurgården med 3-2 och tog sig därmed upp på kvalplatsen.

För första gången på hela säsongen, i princip, är man över nedflyttningsstrecket och kan faktiskt rädda ett nytt allsvenskt kontrakt igen.

IF Elfsborg måste vinna

Med fyra omgångar kvar att spela har IF Elfsborg fortfarande en bra tabellplacering. Man är nämligen tvåa i tabellen och sett till att Malmö FF varit mer eller mindre överlägsna nästan hela säsongen får man ta och konstatera att det är en bra placering att ha.

Men trenden är desto dystrare, och med fyra matcher kvar att spela kan man mycket väl tappa sin topplacering, sin Europaplats och därmed hela säsongens lycka. Det såg ut att bli en säsong med guldstrid. Men så blir inte fallet. Det såg ut att bli en säsong med minst Europaplats. Men det kan man alltså slarva bort.

Sedan man tappade sin bästa målskytt Jesper Karlsson har man tappat ytterligare fart och nu är trenden inte särskilt bra. Med det sagt vann man senast, och har två vinster på sina tre senaste matcher, men det blir lite för många poängtapp för att man ska känna sig säkra på att man köalrar det här.

Konsekvent under 2010-talet har IF Elfsborg varit ett lag som haft svårt på gräs. Därför har jag svårt att se hur man ska kunna sprattla sig förbi Falkenbergs FF med tre poäng.

1X spelas till 1,95 gånger såsen hos ComeOn.

Falkenbergs FF - Elfsborg

Allsvenskan
Spela här
+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Jämför odds: