Speltips Falkenberg Östersund 11/7

Speltips Falkenberg – Mjällby 6/12: Kniven mot strupen

Hoppet om att nå kvalplatsen lever för nästjumbon Falkenberg inför sista omgången av Allsvenskan. Formstarka Mjällby måste besegras men jag tror ändå på en mer avvaktande matchbild – åtminstone fram till sista kvarten.

Falkenberg har bevisat att man är en riktig överlevare i kampen om att behålla sin plats i Allsvenskan men nu är man ganska illa ute. Inför den sista omgången är man piskade att vinna mot Mjällby samtidigt som Kalmar måste förlora hemma mot Häcken.

Hasse Eklunds manskap gick en tuff ödesmatch till mötes förra helgen då man klarade att få med sig en poäng i bortamötet mot Helsingborg. Det resultatet innebar att de senare förpassas till Superettan medan FFF:s chans att knipa en kvalplats fortfarande lever.

Falkenberg är tre poäng efter Kalmar som innehar kvalplatsen just nu. Målskillnaden är så pass jämn mellan lagen (Kalmar +1) att Falkenberg kan gå förbi om de vinner och Kalmar förlorar.

Det ska med andra ord ganska mycket till för Falkenbergs del. Inte minst då man beaktar motståndaren Mjällbys form och förmåga. Mjällby kommer till det här möte med fyra raka segrar och i tabellen är man sexa med en teoretisk chans att bli fyra.

Senast besegrade man Djurgården med 2-1 och innan dess hade man slagit Sirius, Norrköping och Östersund utan att släppa in mål i någon av dessa tre matcher.

Avvaktande fram till sista kvarten

Falkenberg har alltså kniven mot strupen i den här sista omgången av årets allsvenska. Det hade kunnat vara en panikartad situation för de flesta lagen i den här serien men när det kommer till den här klubben tycks det inte som att man rubbas på samma sätt.

Hasse Eklund har fått nöta på trots att man legat illa till genom hela säsongen. Att man varit mentalt förberedda på att strida i botten och att man inte vacklat i sin tro på det man gör är sannolikt en fördel i det här läget.

Vacklar skulle man dock kunna säga att Mjällby gör då man, trots att man alltså som nykomling kan sluta fyra i Allsvenskan och att man förmodligen är det lag som överpresterat mest av alla, har valt att gå skilda vägar med tränare Marcus Lantz.

Klubbledningen vill att MAIF ska spela en mer ”attraktiv” fotboll och detta blir således Lantz sista match för klubben.

Någon attraktiv fotboll tror jag heller inte att vi kommer bjudas på i den här matchen. Falkenberg måste vinna men jag tror inte att det kommer innebära att man tutar och kör från minut 1. Men om man inte leder med kvarten kvar så kan det bli öppna spjäll.

Om vi bortser från den eventuella sista kvarten av öppet spel så tror jag på en ganska låst matchbild. Mjällby har bara släppt in 1 mål på de 4 senaste matcherna och lär inte bjuda på mycket här heller.

Mjällby är 3 poäng före Hammarby och ett kryss räcker för att försvara sin nuvarande sjätteplats. Dessa förutsättningar ger att jag tror på en matchbild som kommer påminna lite om boxningsmatch där man känner på varandra i de första ronderna för att sedan försöka gå på knock i den sista ronden – eller i det här fallet den sista kvarten.

Detta bör borga för en målsnål match där det kan hända grejer på slutet men likväl tror jag det görs färre än 3 mål i den här matchen.

Speltips:

Speltips: Under 3 mål (asian)
Odds: 1.68
Bolag: 888sport
Spelstopp: 14:30, den 6/12 2020
TV: 
Stream: 

Jämför odds: