14 augusti 2018 Vidi FC Malmö FF speltips Champions League

Speltips Häcken – Malmö FF 18/6: Tungviktsmöte

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Redan i den andra omgången får vi se ett antal tunga matcher i den allsvenska fotbollen, där mötet mellan BK Häcken och Malmö FF sticker ut den 18 juni 2020.

  Rygga vårt speltips hos Unibet!
Annons. Nya kunder hos Unibet. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Det är intensiva tider id en allsvenska fotbollen, som går från att inte ha några matcher överhuvudtaget till att knappt ha några spelfria dagar alls. För oss som älskar svensk fotboll är det alltså riktiga drömtider just nu.

Det här får såklart också stora effekter på en hel del andra saker, inte minst ur ett spelperspektiv. Lagen är inte särskilt bra förberedda på att spela matcher nu helt plötsligt, eftersom man så länge fick gå utan att ens spela träningsmatcher. Belastningen blir alltså en viktig fråga.

Det kommer också att tillföra en större rotation i många av lagen, och det innebär i sin tur att de tinte är helt enkelt att veta exakt vad man ska förvänta sig för startelvor. I ett senare skede gör det att man får svårare att veta exakt vad man ska förvänta sig av lagen i prestationsväg.

Malmö FF är ett av lagen som väntas klara av rotationen på bästa sätt, eftersom man utan tvekan har den trupp som får anses bredast. Det finns många alternativ på egentligen alla positioner, och det spelar ingen roll om ett par spelare faller bort med skador.

I vinsten mot nykomlingarna Mjällby AIF i premiären föll Marcus Antonsson bort med en muskelskada i baksida lår, och nu väntas han bli borta ett tag. Men man kan rent av argumentera för att det öppnar för väsentligt bättre spelare i hans ställe. Sören Rieks, Adi Nalic, Arnor Traustason och Jo Inge Berget är fyra alternativ som inte fanns med i startelvan sist.

Målspelet väntar

En annan viktig sak värd att ha med sig är det faktum att Rasmus Bengtsson, kanske den mest viktiga spelaren i MFF, är skadad och inte spelar här. Det gör att man förmodligen spelar med Lasse Nielsen och Anel Ahmedhodzic igen. Det kommer att kunna kosta en del i defensiven.

Nu ska MFF dessutom spela på ett underlag som man inte är lika bra på, mot ett lag som har anpassat hela sitt sätt att spela för sitt snabba underlag på Bravida Arena.

I premiären tappade BK Häcken visserligen poäng direkt borta mot Falkenbergs FF, men där var gräset förmodligen en faktor. Dessutom skapade man chanser nog för att vinna, men saknade Alexander Söderlund längst fram. Det behövs en sådan killer.

Allt som oftast blir det här täta matcher och vi tänker oss någonting liknande även den här gången.

Under 2,5 mål spelas till 1,77 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Under 2,5 mål
Odds: 1,77
Bolag: Unibet
Spelstopp: 19:00, torsdag 18/6
TV: 
Stream: