Speltips Hammarby IFK Göteborg 25 juni 2020

Speltips Hammarby – AIK 21/6: Derby inför tomma läktare

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Årets första allsvenska Stockholmsderby står för dörren när Hammarby tar emot AIK på Tele2 Arena och från våran sida blir det inte speciellt svårt att ta sida till rådande odds. Orkar solnaiterna hålla emot här?

Annons:

Derby inför tomma läktare

Derbyn, och framförallt 08-derbyna, är något av det största vi har i professionell svensk idrott och då inte då för den spelmässiga kvaliteten, utan vad som händer på läktarna. Europeisk toppklass.

Därför är det förstås extra bittert att matcherna spelas inför tomma läktare. Vad kommer hända med glädjanden, intensiteten och rivaliteten på planen? Det är en helt ny situation vi får ta oss an och dessvärre riskerar det här se mer ut som en serielunksmatch än ett skållhett Stockholmsderby.

Varken Hammarby eller AIK har varit prickfria i deras två inledande seriematcher, men där Solnaklubben varit en besvikelse modellen större. De fick inte till det spelmässigt mot Örebro SK i premiären, vann ändå med 2-0, för att falla ihop som ett korthus när svårighetsgraden höjdes – 1-4 hemma mot IFK Norrköping. Siffror som hade kunnat bli ännu större.

Och Hammarby? Gjorde jobbet, varken mer eller mindre, mot Östersund och vann med 2-0 i premiären. Fick därefter 2-2 i samband med besöket till Borås, där Elfsborg stod för motståndet. Svängig match som hade kunnat sluta i princip hur som helst.

Nya spelfilosofin – ännu inte klaffat

Det snackas om det nya AIK – en offensiv och glädjefylld fotboll. Lite av motsatsen till hur det sett ut under de senaste åren. Men vad har utfallet blivit efter 180 allsvenska minuter? Fiasko! Inte helt oväntat, menar vi som också tryckt på att de kan få det svårt att hålla jämnt strå med de andra storklubbarna.

Försvarsspelet mot Norrköping var total hönsgård och matchen var avgjord redan efter halvtimmens spel. Och även mot ÖSK hade de stora bekymmer när motståndarna kom upp i positionerna. Gillar inte alls vad de visat upp.

Gällande Hammarby är optimismen större och även om det inte var en prickfri insats de stod för senast, finns det många positiva indikationer. Dessutom fick stjärnförvärvet, Paulinho, måla och det betyder mycket. Skytteligavinnarpotential.

Hemma på Tele2 Arenas plastmatta ska Hammarby ses med klar fördel och vi spelar den raka ettan till acceptabla 1,89 gånger insatsen hos Coolbet.

Annons:
  Rygga spelet hos Coolbet – Få 100 kr i välkomstbonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Hammarby vinner, rak etta
Odds: 1,89
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 17:30, söndag 21/6
TV: 
Stream: