Speltips Hammarby IFK Göteborg 20 juli 2020

Speltips Hammarby – Örebro 27/7: Krisläge för Billborn

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Stefan Billborn har ordentlig press på sina axlar inför mötet med Örebro SK i Allsvenskan. Hammarby går för tre poäng den 27 juli 2020.

  Rygga vårt speltips hos Unibet!
Annons. Nya kunder hos Unibet. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Allsvenskan 2020 har varit en spektakulär historia så här långt, och för flera lag har inledningen på säsongen varit enorma missräkningar och direkta floppar. Allra värst är kanske starten för 08-laget och guldfavoriterna (tillsammans med MFF) – alltså Hammarby.

Det här har varit ett år då man inte fått ordning på någonting, och det som förra året var hela seriens mest spetsiga lag har i år varit ett krampaktigt gäng som inte vinner sina matcher. Att man bara har gjort nio mål på tio matcher ger ett vansinnigt lågt målsnitt per match – och det är en stor del av förklaringen till att man ligger där man ligger.

Även förra året släppte man inte lite för många mål, och visst är stabiliteten ett bekymmer här också. Men det är främst att offensiven inte trummat igång som har kostat poäng. Borta mot MFF senast blev man dessutom ordentlig överkörda och låg under med 3-0 redan efter 46 minuter. Då blir det svårt att blanda sig i en guldstrid.

Efter matchen valde Stefan Billborn, huvudtränare, att slå undan allt prat om guld och menade att det inte är rimligt att sikta på just nu. I stället handlar det om att försöka rädda den nedåtgående spiralen och hitta tillbaka till formen. Det är precis det man behöver göra hemma mot Örebro SK nu.

Förra året vann man med klara 5-1 mot samma lag, och säsongen innan var Bajen tillräckligt starka för att vinna med 2-0. Det är väl egentligen dessa två säsonger som är relevanta att ha med sig i jämförelsen, eftersom det Hammarby vi har fått se efter det är väsenskilt mot det som fanns innan.

Örebro SK är svårslagna

Sin vana trogen puttrar Örebro SK omkring någonstans mitt i tabellen och lyckas på samma sätt som varje säsong glida lite under radarn. Det gör att man nu ligger åtta, och detta på samma poäng som Mjällby (13) och en poäng mindre än Varberg och regerande mästarna Djurgården. De två förstnämnda är lag som har blivit hyllade till skyarna – medan ÖSK som vanligt bara glider omkring utanför medvetandet hos många.

Samtidigt är det en sak som man har lyckats göra till en fördel. Det är inte det sexigaste att möta ÖSK, och det är inte det enklaste att alltid motivera sig inför matcherna. Det gör att man stabilt kan plocka sina poäng och ta sina segrar.

Formen är relativt god nu, med vinst mot Mjällby och sånär en vinst mot Helsingborgs IF nu senast. Därför tror vi att man åker till Tele2 Arena med förhoppningar om att kunna ställa till det. Det mesta pekar åtminstone på att det här blir match av det hela.

Under 3 mål (asian handicap) spelas till 1,73 gånger såsen hos Unibet. Ett speltips som förra säsongen hade varit helt idiotiskt, men som nu känns rätt med tanke på att Hammarby krampar så mycket framåt. ÖSK är också stabila bakåt och lär försöka göra sitt för att stänga matchen.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 100 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 3 mål (asian)
Odds: 1,73
Bolag: Unibet
Spelstopp: 19:00, måndag 27 juli
TV: 
Stream: