11 september 2017 IFK Göteborg Djurgården

Speltips Helsingborg – Djurgården 30/8: Pressat hemmalag

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Efter tre raka förluster ser läget allt dystrare ut för jumbon Helsingborg. Nu väntar en svår motståndare i Djurgården som jag inte tror missar den här chansen att ta tre poäng mot ett stukat bottenlag.

  Rygga vårt speltips hos Campobet!
Annons. Nya kunder hos Campobet. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Helsingborg förblev mållösa i bortamatchen mot AIK i söndags då man föll med 2-0, vilket innebar den tredje raka förlusten efter den något överraskande segern mot Norrköping. Efter 17 spelade omgångar har man bara vunnit två matcher och frågan är nu hur Olof Mellberg ska kunna lösa den här uppgiften.

Härnäst väntar ett stabilt Djurgården som har en hög lägstanivå och sällan bjuder på speciellt mycket. Senast tappade man dock en 2-1-ledning i slutminuterna mot IFK Göteborg och dessförinnan var inte speciellt nära att ta sig vidare i CL-kvalet då man föll med 2-0 mot Ferencvaros.

Men överlag har de regerande mästarna svarat för en godkänd säsong så här långt. Medans rivalerna AIK och Hammarby har svajat har Djurgården trummat på och man är i allra högsta grad med i toppstriden även om avståndet upp till Malmö FF är åtta poäng.

Djurgården har rätt inställning

Senaste mötet mellan de här lagen, i omgång 6, slutade 2-2 men det här är en match mellan ett topplag och ett bottenlag och Djurgården bör ses som ganska klara favoriter.

Helsingborg är ett spelande lag med många spelskickliga spelare, inte minst i backlinjen. Senast mot AIK formerade man en fyrbackslinje med Adam Eriksson, Martin Olsson, Mix Diskerud och Joseph Ceesay, vilket är raka motsatsen till ett brunkargäng.

Det visade sig inte hålla mot AIK:s fysiskt starka offensiv, men Olof Mellberg har inte så många andra alternativ än att försöka spela den fotboll man gör. Van der Hurk är en stark bollmottagare längst fram men i övrigt är man ganska begränsade när det kommer till att spela rakt och fysiskt, vilket är det normala att ta till i den här typen av prekära lägen.

På så vis är det inte så mycket som talar för att Helsingborg ska kunna lyfta sig från den bottenstrid man har befunnit sig i hela säsongen.

Djurgården är med sina 17 insläppta mål näst bäst i serien vad gäller defensiven och även om man sannolikt inte kommer kunna försvara guldet i år så finns det en imponerande stabilitet som tränare Lagerlöf och Bergstrand har byggt upp.

Djurgården har på sistone besegrat lag som Örebro, Mjällby och Varberg, det vill säga matcher, precis som denna, som man förväntas vinna.

Nu har även Magnus Eriksson anslutit och det lär spetsa laget ytterligare, åtminstone på sikt. Defensivt är man, som sagt, väloljade och en spelare som Eriksson bör kunna göra stor skillnad för det offensiva spelet.

Detta sammantaget tror jag att Helsingborg kommer få det väldigt tufft här. Underskattning eller liknande dålig inställning ser man sällan hos Djurgården numera och här tror jag inte att man missar chansen att kliva upp på en potentiell andraplats i serien. Har Djurgården rätt inställning – och det har man nästan alltid – så vinner man den här matchen.

Annons:
  Rygga spelet hos Campobet – Få 100% bonus upp till 100kr!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Djurgården vinner
Odds: 1.80
Bolag: Campobet
Spelstopp: 14:30, söndag 30 augusti
TV: 
Stream: