Speltips Östersund Norrköping 27 juni 2020

Speltips Helsingborg – Norrköping 10/8: Ångestmöte

IFK Norrköping behöver tre poäng, och Helsingborgs IF behöver verkligen tre poäng. Nu möts lagen i Allsvenskan måndagen den 10 augusti 2020.

Annons:

Det går att säga mycket om inledning på den allsvenska säsongen, men det går inte att blunda för att vi har ett par lag som har underpresterat, både sett till sina egna kravbilder och förväntningarna utifrån.

Helsingborgs IF gick in i säsongen med ett nytt lagbygge, med en Olof Mellberg som hade fått tid att sätta sin prägel på laget och en uttalad ambition att på allvar etablera sig i den allsvenska fotbollen igen. Fjolåret blev inte det bästa, men som nykomlingarna kravlade man sig upp på säker mark och säkrade nytt allsvenskt kontrakt. Det räckte där och då.

Men det som skulle bli ett steg framåt har snarare blivit ett steg bakåt, åtminstone om vi mäter säsongsinledningen i resultat och poäng. Just nu står laget på en enda vinst på 13 försök, och har en poängskörd som inte räcker till mer än en nästjumboplats inför den här omgången. Det gör att man ligger farligt på det nu.

Å andra sidan är formen helt okej och man hade sju raka matcher utan förlust innan förlusten borta mot Malmö FF senast. Då stod man dock upp bra stundtals, och visade embryon till ett eget spel som tidigare saknats.

På måndagen spelar man hemma mot IFK Norrköping, och då är det snart läge att plocka den där andra trepoängaren för säsongen. Den första kom mycket riktigt hemma på Olympia, då mot ett AIK som hade Rikard Norling som huvudtränare vid det tillfället.

IFK Norrköping känner pressen

Efter en vinst på sina fem senate matcher har IFK Norrköping tappat det som tidigare såg ut att vara en säker serieledning, och med tanke på att Malmö FF vann sin söndagsmatch är det inför måndagsmötet på Olympia hela sex poäng upp till MFF. Det har verkligen svängt fort. Nu har Peking en match i handen, men det är inte den enklaste av matcher.

Det ska sägas att IFK Norrköping är ganska darriga på gräs, även om det funnits vissa tendenser till bättring just den här säsongen. Men då ska man återigen betona formsvackan som laget befinner sig i just nu. Senast blev det exempelvis förlust borta mot BK Häcken, ett lag som man tidigare hade tio (!) raka vinster mot. Det säger någonting.

Helsingborgs IF saknar fortsatt målvakten Anders Lindegaard, men ersättaren Alexander Nilsson har gjort ett par starka insatser på slutet. Andreas Granqvist är inte heller med, och experimentet med Martin Olsson och Mix Diskerud som mittbackar kan mycket väl fortsätta.

Kristoffer Khazeni kan inte spela för gästerna, som också riskerar att sakna nyckelspelaren Jonathan Levi. Han lär dock vara sugen på att göra avtryck nere i Skåne.

Under 3 mål (asian handicap) spelas till 1,64 gånger såsen hos Unibet. Här känns det som att vi åter står inför en tät historia.

För den som vill höja oddset kan man också spela det raka krysset till runt 4,00 gånger pengarna hos en rad olika spelbolag. Det är en fin tv-peng om man gillar den typen av rekar. Men vårt huvudspel blir alltså målspelet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 100 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 3 mål (asian handicap)
Odds: 1,64
Bolag: Unibet
Spelstopp: 19:00, måndag 10 augusti
TV: 
Stream: