Speltips IFK Göteborg AIK 2 juli 2020

Speltips IFK Göteborg – AIK 2/7: Allsvensk klassiker

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Den allsvenska klassikern IFK Göteborg – AIK ska utspelas på Gamla Ullevi under torsdagskvällen. Matchen är analyserad på djupet och ett fint speltips identifierat.

  Rygga vårt speltips hos Betway!
Annons. Nya kunder hos Betway. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Upp och ner, blandad kompott

Precis den här typen av matcher är alltid extra speciella med det intresse som skapas runt dem och den rivalitet som finns mellan supportrarna. Stormatcher mellan storklubbar. Dessvärre, precis som resten av matcherna, spelas den inför tomma läktare.

Men oavsett vad är det en het batalj som går av stapeln på Gamla Ullevi – en som vi tror kommer bli såväl nervkittlande som underhållande. En som skulle kunna sluta lite hur som helst.

Årets IFK Göteborg under Poya Asbaghi har haft förhoppningen om att ta kliv framåt och det är en målbild som de flesta menat vara fullt rimlig. Ännu har det emellertid varit oerhört mycket upp och ner, både under och mellan matcherna. Fem pinnar på fyra allsvenska matcher, där hade man önskat mer.

Däremot skickades Hammarby förra veckan ut ur Svenska Cupen, i vilken de nu är redo för semifinal.

Samma cupspel åkte AIK ur mot Malmö FF, förlust med 1-4 i Skåne, för att bara dagarna senare spela oavgjort, 2-2, mot desamma efter sent tapp. Gott om positiva indikationer i den matchen, även om matchslutet lämnade mer att önska. Mycket mer.

Hur som helst, AIK har också bjudit på blandad kompott där 1-4-förlusten mot IFK Norrköping sticker ut som den i särklass sämsta insatsen och 2-0-vinsten borta över Hammarby sticker ut som den absolut bästa. Sju poäng på fyra matcher placerar dem just nu på en sjundeplats. Här kommer en match där det blir upp till bevis – på nytt. Tufft schema, tätt matchande.


Defensiva orosmoln

Det nya AIK har fortfarande en hel del att finslipa och det kan dröja innan den mer offensiva spelfilosofin och nya typen av försvarsspel sitter som det ska. Periodvis under matcherna har stora hål lämnats och det var bara i derbyt häromveckan som defensiven satt till punkt och pricka. Övriga matcher har flera mål och mängder av chanser släppts till.

Och nu ser solnaiterna alltså ut att komma till spel utan Per Karlsson, som fick kliva ut skadad senast. Lämnar ett stort tomrum i en redan sårbar backlinje.

Så, varför skulle det bli annorlunda mot ett IFK Göteborg med offensiva kvalitéer, men också med defensiva bekymmer? Det har vi svårt att se och det luktar istället – öppet, chans- samt målrikt på Gamla Ullevi.

Blåvitt har släppt in mål i fem raka matcher från den allsvenska premiären och så sent som under söndagen två stycken i 2-2-mötet mot Sirius. På hemmaplan ska de försöka bjuda upp till dans, så räkna med att det kommer finnas ytor åt bådadera håll.

Båda lagen gör mål – ja finns som spel till oddset 1,80 hos Betway och det är helt klart värt att syna.
Annons:
  Rygga spelet hos betway – Få upp till 100 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – ja
Odds: 1,80
Bolag: Betway
Spelstopp: 19:00, torsdag 2/7
TV: 
Stream: