22 april 2018 AIK IFK Göteborg speltips Allsvenskan

Speltips IFK Göteborg – IFK Norrköping 17/8: Kamratmöte

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Ett så kallat kamratmöte väntar mellan IFK Norrköping och IFK Göteborg på måndagen den 17 augusti 2020, och förväntningar är höga redan nu.

  Rygga vårt speltips hos Unibet!
Annons. Nya kunder hos Unibet. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Det finns ett par matcher från måndagens allsvenska schema som sticker ut, men på pappret är det kamratmötet på Gamla Ullevi som man allra helst rattar in. Det är inte helt enkelt att peka ut favoriten inför matchen mot IFK Göteborg och IFK Norrköping, mestadels för att inget av lagen är inne i en särskilt bra trend.

Som bekant var det IFK Norrköping som öppnade säsongen starkast av alla lag, och man såg länge ut att segla i ensam majestät mot ett nytt SM-guld eller en given guldstrid. Men på senare tid har formen försvunnit, poängtappen duggat tätt och guldstriden nästan försvunnit bort, ur IFK Norrköpings räckhåll.

Nu är i för sig bara halva serien spelad och det kommer att kunna hinna saker igen, men en vinst här känns på något sätt som ett måste för att man inte redan nu ska avskriva IFK Norrköping från guldet. En avskrivning som man i för sig kan få ångra, men som känns fullt berättigad här och nu, eller där och då om det inte blir vinst mot IFK Göteborg.

IFK Göteborg å sin sida är fast i botten och hösten handlar om att försöka rädda sin heder, och det allsvenska kontraktet. Poya Asbaghi lär hänga lite löst som tränare och vänder inte trenden strax kommer han förmodligen att behöva motivera för den sportsliga ledningen varför han ska få vara kvar. För just nu ser det inte bra ut, och resultaten är ett bra underlag för att stärka det påståendet.

Målspel i Allsvenskan

IFK Norrköping har haft en lite sämre trend på slutet och har då bland annat fått klara sig utan ett par spelare. Maic Sema och Kristoffer Khazeni kommer inte att kunna spela här heller, och som om det inte vore nog med dessa långvariga skadeavbräck finns även Linus Hallenius och Linus Wahlqvist som lite osäkra kort. Nyförvärven under sommaren har kommit in i laget sent och har kanske inte riktigt den fysiska statusen för att spela match med ett så tätt schema som det varit hittills.

IFK Göteborg å sin sida har haft stora problem sedan lagkaptenen och den bästa målskytten Robin Söder gick sönder för ett bra tag sedan.

Senast saknade man också en rad tunga spelare i form av Hosam Aiesh, Alexander Farnerud, Giorgi Kharaishvili och Mattias Bjärsmyr. Det försvagar laget betänkligt, och just nu finns det inga indikationer på att spelarna ska kunna spela nu heller. Därmed inte sagt att de inte finns med.

Hur som helst ser det inte helt bra ut för hemmalaget, och det är en tuff match som nu väntar på hemmaplan. Men åker man verkligen på en ny förlust här? Det skulle isåfall innebära att man är en väldigt reell del av bottenstriden framöver.

Efter tre raka kryss känns det nära till hands igen. Under 3 mål (asian handicap) spelas till 1,68 gånger såsen hos Unibet. Det sprudlar inte om lagen, och IFK Göteborg verkar knappt kunna göra mål.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 100 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 3 mål (asian handicap)
Odds: 1,68
Bolag: Unibet
Spelstopp: 19:00, måndag 17 augusti
TV: 
Stream: