6 april 2019 gif sundsvall malmö ff speltips allsvenskan

Speltips IFK Göteborg – Malmö FF 30/7: Cupfinal

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Malmö FF gäller som stora favoriter inför cupfinalen borta mot IFK Göteborg, en match som spelas tidigt torsdagen den 30 juli 2020.

  Rygga vårt speltips hos Coolbet!
Annons. Nya kunder hos Coolbet. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Med avspark redan kvart i sex är det på torsdagen dags att följa Malmö FF och IFK Göteborg i det som blir årets stora titelmatch i den svenska fotbollen – cupfinalen.

Det här är alltså årets första titel som ska delas ut, och med tanke på att den andra tävlingen som avgörs är en rak serie blir det sällan så här intensiva, direkt avgörande matcher som en cupfinal ändå är.

Märk väl att det svenska systemet är lite orättvist i bemärkelsen att det ena laget – som lottas fram efter semifinalerna – får hemmaplansfördel i finalen. I en direkt avgörande match får alltså det ena laget fördelen av att spela på hemmaplan.

Nu ska sägas att just hemmaplansfördelen spelar mindre roll just den här säsongen, när det inte får vara någon publik på läktarna och där IFK Göteborg därmed inte får trycket från sina supportrar som en extra skjuts i ryggen.

Dessutom ska man ha med sig att Malmö FF gjort ganska bra resultat på Gamla Ullevi på senare år, och att det i sig inte är en arena man är rädda för. Generellt sett är det här två lag som spelar jämna matcher mot varandra. Det är trots allt mesta mästarmötet både vad gäller SM-titlar, allsvenska guld och cuptitlar.

Malmö FF vinner

Malmö FF kommer till matchen med fortsatta skadeproblem på ett par spelare, och det finns en risk att målvakt för dagen blir Marko Johansson. Den 21-årige talangen har så här långt spelat i Mjällby AIF, men kallades hem så sent som under tisdagen för att bli en del av MFF-truppen resten av året.

Johan Dahlin har vissa problem med skador och kan behöva vilas, men det återstår att se. I övrigt är Rasmus Bengtsson borta, och Franz Brorsson är då tillbaka i laget. I övrigt kan formera det starkast möjliga laget i Malmö FF som det ser ut nu.

IFK Göteborg har stora problem med offensiva skador, och har anfallaren Robin Söder borta resten av året. Giorgi Kharaishvili är lagets stora stjärna, men inte heller han finns tillgänglig när det nu ska spelas om ett cupguld.

Därmed har IFK Göteborg en försvagad offensiv inför matchen mot MFF och då tror vi inte att man kommer att kunna stå emot ett lag med Ola Toivonen, Isaac Kiese Thelin och Anders Christiansen på planen samtidigt.

Malmö FF vinner spelas till 1,82 gånger såsen hos Coolbet.

Annons:
  Rygga spelet hos Coolbet – Få upp till 100 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Malmö FF vinner (ordinarie tid)
Odds: 1,82
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 17:45, torsdag 30 juli
TV: 
Stream: