Speltips IFK Norrköping - Elfsborg 1 juli 2020

Speltips IFK Norrköping – Hammarby 13/8: Krisläge

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Det är krisläge i IFK Norrköping inför matchen mot Hammarby torsdagen den 13 augusti 2020. Matchen blir av yttersta vikt för Allsvenskan 2020.

  Rygga vårt speltips hos Coolbet!
Annons. Nya kunder hos Coolbet. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Det är torsdag och återigen en allsvensk omgång, den här gången med flera toppmatcher av yttersta klass på menyn. Eller vad sägs om att vi nu ska få se guldkandidaterna inför säsongen, IFK Norrköping och Hammarby, göra upp om tre poäng?

IFK Norrköping kommer till matchen med en negativ trend, och har bara en vinst på sina sex senaste matcher. Det som tidigare var ett sju poäng stort gap ner till Malmö FF har plötsligt blivit sex poäng upp till samma MFF i den allsvenska toppen. Det kan svänga snabbt, och plötsligt känns det inte som att IFK Norrköping har samma häng på ett SM-guld längre.

Det stora problemet är att IFK Norrköping släpper in för många mål, och vi kan inte tänka oss annat än att Jens Gustafsson betonar just det inför matchen mot ett offensivt starkt Hammarby. Här kan IFK Norrköping inte ta en massa risker igen.

Hammarby däremot kommer stärkta av derbyvinsten mot Djurgården, men har annars varit ganska tafatta på slutet. Det som skulle bli en guldsäsong får nu snarare bli en jakt på en Europaplats, som är det minsta godkända för en klubb med ambitionerna som Hammarby har. Att man inte riktigt har erfarenheten av att spela i toppen år ut och år in spelar en stor roll i sammanhanget, men när ambitionerna så tydligt är högt satta får man ta och leva med förutsättningarna nu.

Vi rekar målspel i Allsvenskan

På senare år har det här varit två lag som har huserat i toppen, och matcherna mellan IFK Norrköping och Hammarby har därmed blivit någonting alldeles extra. Det är två offensivt förankrade lag, och matcherna har ofta blivit just offensivt lagda. Men i Norrköping har hemmalaget ofta haft en klar fördel, med 2-0-vinsten förra året färskt i minnet och sen 0-0 året innan det. På Tele2 Arena har de två senaste mötena slutat 2-2 respektive 2-1 till Hammarby. Med andra ord är det ganska, eller snarare nästan exakt, jämnt skägg mellan IFK Norrköping och Bajen sista två säsongerna när båda varit bra på riktigt.

IFK Norrköping har sett lite darriga ut på slutet i sitt eget spel, och inte minst defensiven har varit direkt undermålig med för många insläppta mål. Nu saknar man inte minst Maic Sema och Kristoffer Khazeni igen, två spelare som varit borta under lång tid. Det är dock inte spelare som skulle gå in och förstärka laget nämnvärt, tror jag.

Då får man nog säga att skadeläget är klart värre i Hammarby, som bland annat fick spela ett derby mot Djurgården med en decimerad trupp. Nu har man återigen ett par spelare som är osäkra till spel. Aron Johannsson, Simon Sandberg, David Ousted och Tim Söderström kan mycket väl stå utanför laget ännu en gång. Det är fyra potentiella startspelare som vi har att göra med här. Vad vi vet är att Alexander Kacaniklic, Paulinho och Richard Magyar inte spelar matchen. Som läget ser ut när det här speltipset skrivs dagen innan matchstart vill säga.

På det hela taget är det två jämna lag, och vi har goda förhoppningar om att se en underhållande historia ännu en gång.

Under 3 mål (asian handicap) spelas till 1,80 gånger såsen hos Coolbet. Efter ett par svaga insatser åt båda håll är det hög tid att täppa till bakåt.

Annons:
  Rygga spelet hos Coolbet – Få upp till 100 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 3 mål (asian handicap)
Odds: 1,80
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 19:00, torsdag 13 augusti
TV: 
Stream: