Speltips Kalmar Hammarby 16/7 2020

Speltips J Södra – Kalmar 9/12: Kval till Allsvenskan

Jönköpings Södra mot Kalmar FF i ett dubbelmöte om den sista platsen till Allsvenskan 2021. Vi rekar med odds inför det första mötet den 9 december 2020.

Jönköpings Södra - Kalmar FF

Kval till Allsvenskan 2021
Rygga spelet här!
18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen.

Allsvenskt kval så sent som den 9 december, med returmöte den 13 december. Det är verkligen inte den roligaste av tider att spela fotboll, och det faktum att matcherna dessutom tvingas spela inför tuffa läktare gör det här kvalet till det mest ångestfyllda på lång tid.

Kalmar FF har haft ena foten i Superettan i ett par säsonger och den negativa utveckling som klubben konsekvent har haft sedan 2008, då man vann SM-guld, kan ingen ta miste på. Det ser alla som har någon form av fotbollsöga.

Kanske vore det bäst för klubben att halka ner? Det är ett argument som man kan höra lite då och då, men vi kan väl fråga Helsingborgs IF om man är nöjda med sin degradering 2016, eftersom man nu är tillbaka i Superettan igen? Det tror jag inte.

Kalmar FF har haft en svag säsong och har bland annat inte vunnit en enda (!) match hemma på Guldfågeln Arena. Det är i sig svindlande siffror att ha med sig inför ett avgörande dubbelmöte om en allsvensk plats.

Nu möter man ett Jönköpings Södra som sånär knep direktplatsen till Allsvenskan efter att Degerfors IF skakat ordentligt i fogarna på slutet, men det räckte inte hela vägen. Däremot är lagets form ganska god och man bör ha en reell chans att ta sig till Allsvenskan, eller åtminstone skaffa sig ett bra utgångsläge här.

Felaktig favorit i första mötet

Viktor Elm har haft stora problem med skadeproblem under avslutningen på säsongen och det har spekulerats i att han egentligen spelat för mycket, för skadad, för att hjälpa sitt hjärtas lag under det som blir hans sista säsong på den här nivån.

Det kan man verkligen tänka sig, med tanke på att mittbacken och lagkaptenen inte fanns med när det hela skulle till att avgöras i söndags, hemma mot BK Häcken. Tack och lov gick det ändå vägen för Kalmar FF, som nu är klara för allsvenskt kval.

Men då återstår det att se om Viktor Elm kan spela. Jag vågar lova att han gör sitt yttersta för att kunna göra det, men man såg redan i bortavinsten mot AIK att det var en spelare som egentligen inte mådde bra av att finnas på planen. Å andra sidan är det här, och matchen på söndag, det sista som kommer att ske från hans sida på allsvensk nivå.

På det hela taget är det här en match som Jönköpings Södra kan ha en klar fördel i, då man avslutat säsongen starkt och har en bra avslutande trend. Kalmar FF har i för sig sett bättre, stabilare, ut på sistone, men det är ändå Jönköpings Södra som kommer med ett roligare år bakom sig.

1X spelas till 1,62 gånger såsen hos Unibet. Det är formen som mycket väl kan sätta tonen på den här matchen.

Speltips:

Speltips: 1X
Odds: 1,62
Bolag: Unibet
Spelstopp: 18:00, onsdag 9 december 2020
TV: 
Stream: 

Jämför odds:


Ingress

Jönköpings Södra - Kalmar FF

Kval till Allsvenskan 2021
Rygga spelet här!
18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen.

Brödtext

Mellanrubrik

Brödtext

Speltips:

Speltips: Lag 1 vinner
Odds: 2,00
Bolag: Unibet
Spelstopp: 13:00
TV: 
Stream: 

Jämför odds: