15 mars 2017 IFK Göteborg odds inför allsvenskan

Speltips Kalmar FF – IFK Göteborg 13/8: Ångest

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Det är två lag som verkligen behöver poäng som nu möts på Guldfågeln Arena torsdagen den 13 augusti 2020 – Kalmar FF mot IFK Göteborg.

  Rygga vårt speltips hos Coolbet!
Annons. Nya kunder hos Coolbet. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Nu återstår det alltså endast en match att spela innan vi kan säga att halva säsongen är spelad i Allsvenskan, och då är det sannerligen hög tid att försöka sätta någon slags halvtidssummering som sedan ligger till grund för avslutningen på säsongen.

Lagen som harvar omkring i botten vid det här läget riskerar också att höra hemma i bottenstriden resten av året, och det ska nog mycket till för att man inte ska göra det. Som vanligt brukar man säga att det är runt 30 poäng du behöver för att säkra nytt allsvenskt kontrakt, och med rådande poängsnitt ser det tufft ut för både IFK Göteborg och Kalmar FF.

Det som kan bli räddningen är att flera andra lag i botten underpresterar å det grövsta, och flera giganter har haft tufft att hantera förutsättningarna den här säsongen.

IFK Göteborg vann visserligen cuptiteln, men går riktigt tungt i Allsvenskan och har direkt undermålig form nu. Den senaste allsvenska vinsten kom i början på juli månad, då hemma mot ett ursvagt AIK. Det är länge sedan.

Kalmar FF vann borta mot BK Häcken sist och hoppas nu kan bygga vidare på den vinsten, och går in med någon form av självförtroendeboost inför den här drabbningen.

Målspelet i Allsvenskan

IFK Göteborg har inte haft den allra roligaste säsongen, och som det ser ut inför den tuffa matchen borta mot Kalmar FF får man återigen klara sig utan en rad viktiga spelare. Sedan lång tid tillbaka är Robin Söder borta och anfallaren är minst sagt saknad. Det har gjort att man också haft enorma problem att göra mål framåt, ofta trots en hel del skarpa målchanser.

Men vad gäller skadesituationen är den på riktigt jobbig inför bortamatchen mot Kalmar FF, då IFK Göteborg väntas sakna sju tunga pjäser. Noah Alexandersson och Giorgij Charaisvjivili har inte kunnat spela på et tag, och nu kan inte heller Mattias Bjärsmyr, Alexander Farnerud, Amin Affane eller lagets bästa spelare Hosam Aiesh spela. Rimligen gör det här bortalaget ännu trubbigare.

Kalmar FF däremot har inga nya skador, utan får förhålla sig till spelarna som varit borta ett tag. Det är primärt Henrik Löfkvist, Geir André Herrem och anfallstalangen Nils Fröling vi pratar om. Även i det här laget pratar vi om en offensiv som strippats på sin bästa spelare.

Det här gör att vi omöjligen kan förvänta oss särskilt många mål i den här matchen, och vi blickar direkt mot målmarknaden inför avsparken.

Under 2,5 mål spelas till 1,92 gånger såsen hos Coolbet.

Annons:
  Rygga spelet hos Coolbet – Få upp till 100 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,92
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 19:00, torsdag 13 augusti
TV: 
Stream: