maif - sirius 16/8

Speltips Kalmar FF – Mjällby 24/8: Ångestmöte

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Mjällby AIF kan med en vinst distansera sig helt från bottenstriden, men det är Kalmar FF som är desperata i Allsvenskan den 24 augusti 2020.

  Rygga vårt speltips hos Casumo!
Annons. Nya kunder hos Casumo. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

När det snart har spelats 17 allsvenska omgångar börjar säsongen sätta sig på allvar, och det är tydligt vilka lag som under sista tredjedelen kommer att blandas in i antingen toppen eller botten. Det är det som ligger till grund för hur det hela kommer att te sig under avslutningen.

Men det finns ett par lag som inte är helt enkla att placera, och nykomlingarna Mjällby AIF är utan tvekan ett sådant lag. Nu ligger man i mitten av tabellen, men poängskörden ger inte tillräckligt med lugn och ro för att man inte ska snegla nedåt i tabellen ibland. En vinst här skulle dock vara fantastiskt för Mjällby AIF.

Om man skulle ta och vinna mot Kalmar FF seglar Mjällby AIF uppåt i tabellen, och får plötsligt häng ett par placeringar längre upp. Då distanserar man också sig från bottenlagen, där Falkenberg, Kalmar FF och Helsingborgs IF ser ut att vara klart sämst. Det vore att kunna pusta ut försiktigt på Listerland.

Mjällby AIF har också ganska god form, och bör kunna ställa till det i den här förmodat fysiska matchen mot Kalmar FF.

Men det är inte helt enkelt att veta vad som väntar, och även om Kalmar FF inte har strålande form har man studsat in ett par bättre resultat på slutet. Det här blir en speciell historia som vi dock tror att Mjällby AIF är redo att hantera. Det är trots allt ett fysiskt lag.

Mjällby AIF förlorar inte

Kalmar FF har haft stora problem med skador och inte minst anfallaren Nils Fröling har varit saknad. Det är egentligen den enda bra anfallare som man har i truppen, och med övriga skador som finns har hans frånvaro blivit ett enormt problem. Enligt Fotboll Skåne har Kalmar FF nu försökt låna in Marcus Antonsson från Malmö FF, där han inte får någon speltid och där han alltså inte ens satt på bänken i söndagens vinst mot Falkenbergs FF. Men någon sådan deal har inte gått att få till. Låt oss konstatera att den hade behövt för att detta KFF ska få fart igen.

Hur som helst är det inte bara Nils Fröling som är borta, även Henrik Löfkvist och Geir André Herrem kommer inte att spela just det här mötet. På det hela taget är det tre tunga tapp för det här tunna laget.

Mjällby AIF har tidigare haft många spelare borta, men i det fallet ser det klart bättre ut och nu kan man formera i princip det lag man önskar. Tänk också på att spelarna fått en veckas ledighet på slutet, och att det i sig varit viktigt inför den här matchen. Nu kommer Mjällby AIF vara utvilade inför en förmodat fysisk fight på östkusten.

Mjällby AIF +0,25 (asian) spelas till 1,72 gånger smeten hos Casumo. Det känns som att Mjällby AIF inte förlorar den här matchen.

Annons:
  Rygga spelet hos Casumo – Få 300 kronor freebet!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Mjällby AIF +0,25 (asian)
Odds: 1,72
Bolag: Casumo
Spelstopp: 19:00, måndag 24 augusti
TV: 
Stream: