Speltips Kalmar Hammarby 16/7 2020

Speltips Kalmar – Hammarby 16/7: Kniven mot strupen

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Både Kalmar FF och Hammarby är helt ur slag och det stärker ovissheten inför torsdagens allsvenska batalj dem emellan. Vi ser framför oss ett bortalag som omedelbart ställer in jakten på tre poäng, varpå matchen skulle kunna öppnas upp rejält.

  Rygga vårt speltips hos betsson!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Kalmar FF:s tränare Nanne Bergstrand får besök av sitt gamla Hammarby i en match där båda lagen spelar med kniven mot strupen.

Inte minst är det Hammarby som känner pressen efter åtta snåla poäng på sju matcher, ett spel som inte alls fungerar och en normalt fruktad offensiv utan udd. 0-0-krysset hemma mot Sirius på Tele2 Arena senast följde upp en förnedrande 0-3-förlust borta mot BK Häcken. Om vindarna inte vänder direkt, då är risken att de snart är avhängda från en eventuell titelstrid.

Nu har KFF förvisso två pinnar färre inspelade än deras motståndare, men med en desto mindre stor kravbild på laget. De fyra uppradade förlusterna har fått det att storma kring klubben och även om de egentligen ska vara för bra för en eventuell bottenstrid, kan man inte slappna av som situationen ser ut just nu.

Närmast kommer smålänningarna från en brutal käftsmäll sedan 1-0 tappats till 1-2 under slutminuterna mot Elfsborg. Prestationen fram tills den där slutspurten var dock lovande och det kan man ta med sig till kommande matcher, denna närmast.

Hammarby är desperata

Desperationen blir allt större i Hammarby och efter en brutalt uddlös insats mot Sirius, förväntar vi oss att de sätter ner foten på gasen och inleder jakten på tre poäng redan från start. Det kan också göra dem extra sårbara och detta har vi inte minst fått se svart på vitt i samband med deras bortamatcher.

Elfsborg – HIF: 2-2
Mjällby – HIF: 2-1
Häcken – HIF: 3-0

Samtidigt har Kalmar visats extremt sårbara i det defensiva; två sent insläppta senast och en defensiv som inte alls hållit standarden. Faktum är att de släppt in flest mål i hela Allsvenskan; 12 på sju matcher.

Offensiv islossning – defensiv svajighet kvar?

Över 2,5 mål spelas till strax under dubbla insatsen hos Betsson.

Annons:
  Rygga spelet hos Betsson – Få upp till 100 kr bonus!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål totalt
Odds: 1,98
Bolag: Betsson
Spelstopp: 19:00, torsdag 16/7 2020
TV: 
Stream: