Speltips Kalmar Hammarby 16/7 2020

Speltips Kalmar – Varberg 28/9: Ångestmöte

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Kalmar FF behöver tre poäng hemma mot Varbergs BoIS för att haka på i den allsvenska bottenstriden den 28 september 2020.

  Rygga vårt speltips hos betsson!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Med tio, nio eller åtta allsvenska matcher kvar att spela för lagen runt om i tabellen börjar det nu bli ansträngt läge, och allra främst längst ner i botten är det bistra tider för ett par lag. Kalmar FF är i ett utsatt läge, och behöver ta poäng snarast för att inte riskera att åka ut direkt.

Förra säsongen kunde man till slut kravla sig upp på en kvalplats, och där vinna ganska komfortabelt med IK Brage från Superettan. Det gav välbehövlig rutin inför den här säsongen, som rimligen hjälper till i år. Om man hamnar i samma situation igen vill säga.

Men det kan också bli tal om direkt nedflyttning. Det är placeringen man ligger på just nu. Just nu har man tre poäng upp till både säker mark och till kvalplatsen, och en vinst mot Varbergs BoIS är precis vad som behövs.

Glöm dock inte att Kalmar FF inte vunnit hemma på Guldfågeln Arena på hela säsongen. Den enda hemmavinst man har kom på Fredrikskans i den andra omgången.

Bortalaget då? Efter en nedåtgående trend har man plötsligt blivit lite inblandade i bottenstriden och skulle vid en förlust här bara ha fem poäng till godo på Kalmar FF. En vinst skulle dock kännas som att det allsvenska kontraktet är säkrat.

Ingen hemmavinst direkt

Det har inte varit någon rolig säsong för Kalmar FF rent spelmässigt, och prestationerna har också mynnat ut i alldeles för få poäng för det här laget. En del av förklaringen är att man har haft några av sina bästa spelare borta med skador, och inte minst Nils Fröling har visat sig saknad under stora delar av säsongen.

Som om det inte vore nog med det tappade man nyligen Svante Ingelsson, som är viktig både i spelet och på fasta situationer med sina långa inkast inte minst. Han har i stället lånats ut, från Udinese, till den tyska andraligan. Därmed lämnar han ett stort hål bakom sig i Kalmar FF, en klubb som ligger honom varmt om hjärtat.

Vad man inte heller får glömma är att Henrik Löfkvist och Geir André Herrem är borta för hemmalaget, som haft ett par tunga tapp konstant under säsongen.

I bortalaget Varbergs BoIS är det inte fullt så ansträngt när det kommer till skador eller avstängningar. Det man får klara sig utan är Daniel Krezic, men han har varit långtidsskadad ett tag och det har man helt enkelt fått vänja sig vid.

Det här kan inte bli någonting annat än en fysisk match mellan två lag som är starka på fasta situationer.

Varberg +0,5 spelas till 1,68 gånger såsen hos Betsson.

Annons:
  Rygga spelet hos Betsson – Få upp till 100 kr bonus!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: Varberg +0,5
Odds: 1,68
Bolag: Betsson
Spelstopp: 19:00, måndag 28 september 2020
TV: 
Stream: 

Jämför odds: