15 augusti 2019 Malmö Speltips

Speltips Malmö – Elfsborg 30/8: Seriefinal!

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Elfsborg är det enda laget som har lyckats besegra Malmö FF den här säsongen och nu ställs de mot varandra i en högintressant seriefinal. MFF lär vara sugna på revansch men mot ett förmodat defensivt inriktat Elfsborg kan det här komma att bli mer målsnålt än vad oddssättarna förutspår.

  Rygga vårt speltips hos Unibet!
Annons. Nya kunder hos Unibet. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Elfsborg vann alltså det senaste mötet mellan de har lagen med 1-0 hemma i Borås. Det mötet ägde rum i omgång 6 och när vi nu är framme vid omgång nummer 18 så är det ettan mot tvåan i serien som drabbar samman.

Malmös förlust mot Elfsborg den femte juli är lagets enda förlust i seriespelet den här säsongen. Nu kommer man till det här mötet med 9 vinster och ett kryss på de 10 senaste matcherna och en serieledning på 7 poäng inför omgång 18.

Även om Malmös trend är fortsatt god så har man inte kört över något lag i de senaste fyra matcherna. Segern senast mot Falkenberg skrevs till 2-1 och dessförinnan spelade man 2-2 mot Mjällby. Ola Toivonen och Isaac Kiese Thelins frånvaro har påverkat mycket men den sistnämnde var tillbaka och gjorde mål senast medan den förstnämnde fortfarande lär saknas till den här seriefinalen.

Efter åtta raka matcher utan förlust besegrades Elfsborg av Östersund i söndags. Det var lagets blott andra förlust den här säsongen. Elfsborgs främsta styrka den här säsongen är omställningsspelet och mot ett mer defensivt inriktat Östersund kom man inte upp i den nivå man har visat tidigare.

I torsdags besegrade MFF Cracovia med 2-0 i Europa League-kvalet i en match där man visade sin rutin från Europa-spel och tog sig vidare utan att förta sig.

Elfsborg parkerar bussen

Malmö FF är, trots att man möter serietvåan och det enda laget som har besegrat dem, klara favoriter. MFF har en trupp av en kaliber högre än alla andra lag och det har man bevisat under en längre tid nu. Deras främsta motståndare är förmodligen deras egen inställning mot de sämre lagen i serien men då det nu vankas toppmöte lär inte den aspekten vara en faktor.

Till Elfsborgs fördel hör dock att man har varit som allra bäst då man slipper föra spelet och istället kan kontra med sina snabba, djupledsgående anfallare. I den här matchen kan vi inte vänta oss något annat än att det är hemmalaget som kommer att dominera bollinnehavet.

Elfsborg vann ju också senaste mötet och har därmed visat att man kan slå de allra bästa i den här serien. Därtill har MFF slagit av något på takten den senaste tiden.

Samtidigt är Malmö FF bättre nu än vad man var när lagen möttes senast och truppen är väl rustad för att klara ett tätt matchande. Malmö kommer sannolikt göra vad som krävs för att vinna den här matchen, men man har inte gjort fler än 2 mål i någon av de 4 senaste seriematcherna där man ställts mot sämre lag än Elfsborg.

Mycket talar för ett kompakt och lågt stående Elfsborg i den här matchen och i Väisänen/Okumu har man ett mittlås som tar bort det mesta i luftrummet. Med en sådan matchbild finns det anledning att det här kan bli ganska målsnålt.

Oddssättarna tror däremot på många mål i den här matchen och det gör att jag finner ett klart spelvärde i motsatsen.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få 100% bonus upp till 100kr!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 3 mål (asian handicap)
Odds: 1.77
Bolag: Unibet
Spelstopp: 17:30, söndag 30 augusti
TV: 
Stream: