6 april 2019 gif sundsvall malmö ff speltips allsvenskan

Speltips Malmö – Falkenberg 23/8: Svårslagna FFF

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Malmös segersvit på åtta raka matcher kom till ända då söndagens möte mot Mjällby slutade 2-2. När bottenlaget Falkenberg gästar är man ändå gigantiska favoriter. Men FFF är notoriskt svårslagna och lär inte skänka bort matchen.

  Rygga vårt speltips hos Coolbet!
Annons. Nya kunder hos Coolbet. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Efter en lite mer trevande inledning på säsongen hade Malmö FF fått upp ångan rejält och stod på åtta raka vinster inför söndagens bortamöte mot Mjällby. En svår match skulle det visa sig då Mjällby, inte helt oväntat, bjöd på bra motstånd då man tog ledningen två gånger om men MFF kom tillbaka båda gångerna och matchen slutade 2-2.

Ett ganska rättvist resultat sett till matchbilden där avsaknaden av en naturlig striker i Malmös laguppställning gjorde laget mer uddlöst än tidigare. Adi Nalic fick förtroendet från start i en roll som ”falsk nia”, ett försök som inte föll så väl ut.

Hasse Eklunds Falkenberg krigar som vanligt, och som väntat, på i botten av tabellen och efter 16 omgångar har man skrapat ihop 13 poäng, vilket ger en delad sistaplats.

Senaste insatsen där man kryssade (1-1) hemma mot AIK var ett steg i rätt riktning jämfört med 4-2-förlusten mot Elfsborg dessförinnan. FFF är annars ett lag som alltid gör jobbet och, i princip, alltid är svårbesegrade.

Vikande trend för MFF

Faktum är att Falkenberg, trots att man ligger på delad sistaplats, bara har förlorat 2 av sina 8 senaste matcher. Visserligen har man spelat oavgjort i 5 och endast vunnit 1, men det är ändå ett facit som styrker påståendet att man är väldigt svårslagna.

Tränare Eklund gör ett fint arbete då resurserna han förfogar över i Falkenberg är minimala i jämförelse med kommande motståndaren MFF. Ur ett ekonomiskt perspektiv ska man inte kunna ha en chans i det här mötet men som väl är är Allsvenskan (ännu) inte så förutsägbar.

Inte minst var senaste mötet, så nyligen som i omgång 14, ett bevis på att Falkenberg kan rubba Malmö. En bidragande orsak till det var förstås Isaac Kiese Thelins tidiga röda kort, men det var ändå imponerande hur Falkenberg kunde dominera stora delar av matchen. Men MFF lyckades hålla undan och vinna med 1-0.

Malmö är trots det gigantiska favoriter i det här mötet då en hemmaseger generellt står i dryga 1.20 och det är klart att väldigt mycket talar för MFF i den här matchen. Men det är också ganska tydligt att Malmö har tappat något i slagstyrka i de tre senaste matcherna. Man var, som sagt, illa ute mot Falkenberg senast, därefter vann man knappt mot Örebro efter att ha vänt underläge och senast mot Mjällby kom alltså till slut poängtappet.

Utan Ola Toivonen och Isaac Kiese Thelin har offensiven varit betydligt mer beskedlig och även om de båda förmodligen kommer att vara tillbaka i den här matchen, tror jag att Falkenberg återigen kommer ge serieledarna en match. Det kommer förmodligen inte räcka hela vägen och jag tror att man kommer få svårt att skapa tillräckligt farliga målchanser och jag finner därför spelvärde i ett underspel här.

Oddssättarna tror på många mål i den har matchen och det är förstås Malmö som förväntas göra dem. Min bedömning är att det här lutar mer åt en 2-0-seger för hemmalaget.

Annons:
  Rygga spelet hos Coolbet – Få upp till 100 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 3.5 mål totalt
Odds: 1,65
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 14:30, söndag 23 augusti
TV: 
Stream: