25 februari 2019 öster malmö ff speltips svenska cupen

Speltips Malmö FF – Helsingborgs IF 5/8: Skånederby

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Det blir nog ett ensidigt Skånederby på Eleda Stadion när MFF spelar hemma mot HIF onsdagen den 5 augusti 2020 i Allsvenskan.

  Rygga vårt speltips hos unibet!
Annons. Nya kunder hos Unibet. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Det är minsann inte det roligaste allsvenska året när publiken är hemma och läktarna ekar tomma, men det finns ändå ett par matcher som får det att kittla lite extra ändå. Ett Skånederby är minsann en sådan match, även om publiken kanske saknas ännu mer då för att få till den rätta atmosfären kring matchen.

Malmö FF gäller i år som enorma favoriter mot Helsingborgs IF, och det beror på en rad olika saker. Främst är man ett klart bättre lag – men formen är också god med fem raka allsvenska vinster och ett allmänt starkt spel.

Dessutom har klubbarna gått lite åt olika håll, och tabellen i år är ett tydligt bevis på att det trots allt skiljer en del på lagen just här och nu.

Helsingborgs IF har med det sagt den längsta förlustfria sviten just nu i den allsvenska fotbollen, med sju raka matcher utan förlust. Det kan man inte blunda för är ett starkt facit att vila mot inför en match av den här digniteten.

Men det är fortfarande en supersvår match där man saknar Mohammed Abubakari, som är avstängd, samt sin lagkapten Andreas Granqvist. Som om det inte vore nog med det kommer målvakten Anders Lindegaard inte att stå matchen mot MFF. Därmed kommer tredjemålvakten Alexander Nilsson åter att stå. Han gjorde en stark insats mot Bajen senast ska dock sägas.

MFF vinner derbyt

Malmö FF kommer till spel utan mittbackarna Oscar Lewicki och Rasmus Bengtsson, två spelare som hade startat matchen om de varit tillgängliga får vi förmoda. Därtill är det som många anser vara lagets mest poängskickliga spelare, Sören Rieks, utanför truppen med den fotskada han ådrog sig i cupfinalen. Ett avbräck även det.

Jon Dahl Tomasson har redan bekräftat att Ola Toivonen, som vilades sist, kommer att starta igen och det är en ordentlig förstärkning. Märk väl att MFF-tränaren också valde att vila spelare som Jo Inge Berget och Isaac Kiese Thelin sist. Risken är överhängande att båda spelarna återfinns i MFF-elvan när derbyt kör igång på onsdagskvällen.

Med andra ord är det en ruggig startelva som MFF kan sätta på benen, och det gör att vi inte kan blunda för det enorma övertag som man har inför matchen. Det är klasskillnad mellan lagen och det bör rimligen bli tydligt i en derbymatch. Det spelar ingen större roll att publiken inte är på läktarna när det är derby – eller gör det? – och MFF bör ha lärt sig att hantera det. Hur som helst, vad vi än tror, kan vi räkna med klar dominans från hemmalaget.

Fem raka vinster och förmodligen en sjätte seger på igång. Det är känslan som vi har inför att Skånederbyt ska köra igång i Malmö.

Malmö FF -1.5 spelas till 1,77 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 100 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Malmö FF -1,5
Odds: 1,77
Bolag: Unibet
Spelstopp: 19:00, onsdag 5 augusti
TV: 
Stream: