maif - sirius 16/8

Speltips Mjällby – Kalmar 27/7: Ångestmöte

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Det är tunga tider i såväl Mjällby AIF som Kalmar FF inför måndagens möte i Allsvenskan mellan lagen. Vi rekar med odds den 27 juli 2020.

  Rygga vårt speltips hos Unibet!
Annons. Nya kunder hos Unibet. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Det kan verkligen svänga snabbt i den allsvenska fotbollen den här säsongen, och en dålig formdipp precis i fel läge kan kosta många poäng. Med tanke på att det i princip spelas tre matcher i veckan per lag går det väldigt snabbt att halka efter.

Det kan man säga är precis vad som har hänt i dessa båda lags fall. Inför det som får betecknas som lite av ett derby, med en väldigt spretig definition av vad ett derby faktiskt innebär, är det givet att dessa båda lag är i behov av poäng.

Mjällby AIF hade en tung inledning på säsongen med två raka förluster, men man såg fina tendenser i spelet och med den starka trupp som man har fanns förväntningarna kvar. Därefter reste sig laget och hamnade snart i en mer positiv trend, som tog Mjällby AIF uppåt i tabellen.

Därefter var man på vippen att gå till cupfinal, men med tanke på att straffläggningen mot MFF förlorades till slut kunde man inte räkna in något positivt av cupäventyret. I stället blev det bara extra belastning för spelarna som nu spelat två matcher (plus förlängning) mer än merparten av motståndarna.

En säsong som denna är det ett problem. Inför det här mötet har Mjällby AIF tre raka förluster, och det som oroar är genomklappningen mot IF Elfsborg senast då man alltså föll med 0-5 på hemmaplan efter en horribel insats. Det finns en risk att tränaren Marcus Lantz nu tappat spelargruppen – och matchen mot Kalmar FF blir ett vägskäl på säsongen.

Kalmar FF med stolpe ut

Nanne Bergstrand är som bekant tillbaka i Kalmar FF inför säsongen, och det innebär att man har lagt sig an med en mer defensiv approach och ett mer organiserat lag. Däremot ska sägas att man har ett ungt lagbygge, med allt vad det innebär.

Lagets bästa, viktigaste och mest erfarna spelare Viktor Elm är nu skadad och spelar inte på ett tag. Det är ett stort avbräck. Men resultatraden var faktiskt svag redan innan hans skada.

Inför förra omgången hade Kalmar FF sex raka förluster, och krysset senast kom precis när det behövdes som allra mest. Kan man bygga vidare på det här? Eller blir det återigen ett tufft resultat i det viktiga mötet på Strandvallen?

Vår känsla är att hemmalaget inte förlorar igen, och vi tror på en tät historia. Det har ofta blivit så när dessa båda lag spelat mot varandra.

Under 2,5 mål spelas till 1,75 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 100 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,75
Bolag: Unibet
Spelstopp: 19:00, måndag 27 juli
TV: 
Stream: