14 augusti 2018 Vidi FC Malmö FF speltips Champions League

Speltips Mjällby – Malmö FF 9/7: Semifinal i Svenska Cupen

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Svenska Cupen är framme vid semifinaler och Malmö FF gäller nu som favoriter inför mötet med Mjällby AIF torsdagen den 9 juli 2020.

  Rygga vårt speltips hos unibet!

Annons. Nya kunder hos Unibet. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Det är alltså dags för semifinaler i Svenska Cupen mitt i den allsvenska säsongen, och för lagen som fortsatt är kvar blir det ett intensivt spelschema utan särskilt många vilodagar mellan matcherna.

Men det är bara att trycka ner huvudet i sanden och köra på som att ingenting har hänt. Men visst blir det en prövning vad gäller psyke, och såklart rent fysiskt.

Det ska sägas att semifinalerna bara spelas i en enda match, och då det är enkelmöten har hemmalaget en klar fördel. Men med tanke på att det inte finns någon publik på läktarna är frågan om inte hemmaplansfördelen spelar lite mindre roll? Det vågar vi hävda.

Men med det sagt spelar Malmö FF nu borta mot ett lag som man spelat mot fyra gånger om i cupen – och som man förlorat fyra gånger mot sedan 1989 då MFF senast gick hela vägen. Det är alltså fyra gånger man blivit utslagna mot Mjällby AIF på lika många försök.

Det här blir andra gången som lagen möts den här säsongen, och i det första mötet i Allsvenskan vann Malmö FF med klara 2-0 på hemmaplan.

En starkare elva nu

De två spelare som varit allra bäst under säsongsinledningen i Malmö FF är utan tvekan Anders Christiansen och hans landsman Sören Rieks. Men ingen av spelarna fanns med i truppen senast mot IF Elfsborg eftersom man drogs med mindre känningar.

Båda spelarna tränade dock onsdagens sista pass inför torsdagens cupsemi, och det kan mycket väl bli så att båda finns med i matchen mot Mjällby AIF. Det lär behövas.

I hemmalaget ser skadeläget också allt bättre ut, och skadan på Mamadou Moro som inte ut att vara fullt så tuff som man befarade efter mötet med Helsingborgs IF. Hur laget formeras återstår att se, men att man gärna når sin första final i Svenska Cupen någonsin vågar vi lova.

Malmö FF är mesta mästare även i cupen och har 14 titlar, men har inte vunnit sedan 1989. Är det dags för ett nytt försök nu?

Under 2,5 mål spelas till 1,98 gånger såsen hos Unibet. Då är det ordinarie tid som gäller.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 100 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,98
Bolag: Unibet
Spelstopp: 20:15, torsdag 9 juli 2020
TV: 
Stream: